Visoka odškodnina Planinšec nudi pomoč v primeru nezgod


Današnje branje namenjamo poškodbam pri delu in prometnim nesrečam. Prepričani smo, da tudi vi, če se z omenjenima težavama niste soočili sami, poznate vsaj eno osebo, ki je že šla skozi omenjen proces. Pa ste vedeli tudi, da vam je na voljo tudi pravna pomoč, s pomočjo katere boste pridobili tudi finančno odškodnino, ki vam ob tem pripada? Podjetje Visoka odškodnina Planinšec je med najuspešnejšimi podjetji, ki zagotavlja raznolik nabor odškodninskih storitev, hkrati pa nudi popolno pomoč in svetovanje za ravnanje v primeru nezgode.

Visoka odškodnina Planinšec

Telesna poškodba – ali res potrebujem pravno pomoč strokovnjaka?

Čeprav se morda zdi, da ste se v prometni nesreči, v delovni nesreči v službi ali pa javnem mestu samo poškodovali, gre v resnici za mnogo več. Vsaka poškodba, ki zahteva zdravljenje in rehabilitacijo namreč pomembno vpliva tudi na druge dele vašega življenja – od vplivov na obisk službe in z njo povezano finančno preskrbljenostjo, do težav pri vzgoji in negi otrok, pa tudi vplivov na vaše prostočasne obveznosti. Seveda so nezgode, ki bistveno ne spremenijo poteka vašega življenja za vas bolj ugodne, v težjih primerih pa je premostitev težav, ki jih boste imeli po obdobju nezgode odvisna predvsem od tega, kakšno odškodnino boste prejeli za namen povrnitve prejšnjega stanja.

Tu vam lahko pravno svetovanje podjetja Visoka odškodnina Planinšec pomembno pomaga. Pomoč in svetovanje sta v primeru težjih (pa tudi lažjih) poškodb bistvena za zagotovitev sredstev, ki vam bodo omogočila zdravljenje, pa tudi finančno varnost v času okrevanja. Ob tem se zavedajte, da višine odškodnine za nepremoženjsko škodo ne uravnava oziroma določa noben zakon ali predpis – koliko boste prejeli, je torej odvisno tudi od izbrane pravne pomoči, ki bo ustrezno zastopala vaše interese. Ker nenazadnje, zakaj bi zavarovalnica oziroma delodajalec plačala več, če se vi strinjate s tem, da plačajo manj – enostavno, kajne?

Udeležen/a sem bil/a v prometni nesreči – Visoka odškodnina Planinšec, kako naj ravnam?

Vsaka prometna nesreča, pa naj bo še tako majhna, predstavlja za udeležence velik stresni dogodek na katerega se morate dobro pripraviti. Že vnaprej. Strokovnjaki v podjetju Visoka odškodnina Planinšec so na svoji strani pripravili nabor korakov, ki jih morate kot udeleženec upoštevati, da boste na koncu lahko prejeli tudi pripadajočo odškodnino.

Ti koraki vključujejo varno zaustavitev vozila, uporabo odsevnega telovnika in preverjanja stanja vseh ponesrečencev v prometni nesreči. Na tem mestu seveda uporabite vso svoje znanje prve pomoči ter ob večji nesreči oziroma poškodbah opravite klic na 112. Na kraju nezgode ne pozabite poskrbeti za zavarovanje in označitev nezgode z uporabo varnostnega trikotnika, ki je del obvezne opreme vašega vozila. Ob tem poskrbite tudi za uporabo utripalk, da na nevarnost čim hitreje opozorite druge udeležence prometa. Poskrbite, da se kraj nezgode, če to ni nujno potrebno zaradi varnosti ponesrečencev oziroma udeležencev prometa, ne spreminja. V primeru manjše nezgode lahko skupaj z drugim voznikom sami izpolnite Evropsko poročilo o prometni nezgodi, posebno pozorni bodite, če ste v prometno nesrečo udeleženi z voznikom iz druge države. Tam si natančno zabeležite vse podatke o vozilu, zavarovalni polici, pa tudi zeleni karti. O prometni nesreči obvestite tudi policijo na 113.

V pomoč pri pripravi dokumentacije za pridobitev odškodninskih sredstev so tudi fotografije kraja prometne nesreče, fotografije morebitnih poškodb ter natančni opisi oziroma izjave morebitnih prič, ki so bile v času dogodka na kraju dogodka. Pomembno je, da si sami zabeležite kontakte prič, prav tako pa od policije zahtevajte, da stori enako. Tudi sami si potek dogodkov natančno zabeležite – zapišite tudi podrobnosti, ki se vam takrat morda ne zdijo ključne in lahko na koncu pomembno vplivajo na izid. Sploh, če bo voznik na drugi strani svojo vpletenost zanikal. Tudi, če nimate poškodb in bolečin, policijo obvestite, da boste v primeru težav poiskali zdravniško pomoč.

Visoka odškodnina Planinšec opozarja, da do konca ogleda nesreče ne smete uživati nobenih alkoholnih pijač, mamic, psihoaktivnih substanc ter psihoaktivnih snovi, ki vplivajo na vašo zmožnost udeležbe v prometu. Samo na ta način boste zagotovili ustrezne rezultate, ki vam bodo v pomoč in ne oviro pri pridobivanju odškodninskih sredstev.

Naslednji korak zajema čim hitrejši obisk osebnega ali urgentnega zdravnika – obisk opravite ne glede na to ali so bolečine trenutno prisotne ali ne, saj je v postopku pridobivanja odškodninskih sredstev, kot pravijo v podjetju Visoka odškodnina Planinšec, ključna tudi zdravniška dokumentacija.

In kaj sledi na koncu? Priprava dokumentacije za uveljavljanje odškodnine. Z dokumentacijo in vsemi dokaznimi gradivi se nemudoma obrnite na zavarovalnico s katero imate sklenjeno avtomobilsko zavarovanje, smiselno pa je poiskati tudi pravno pomoč, da boste v postopku pridobili vsa pravno predvidena sredstva.

Poškodba pri delu, kaj pa zdaj?

Podjetje Visoka odškodnina Planinšec vam lahko nudi pomoč tudi pri pridobivanje odškodnine za poškodbo pri delu, če zanjo obstaja upravičenost. Odgovornost delodajalca v tem primeru krije zavarovalnica vašega delodajalca, razen v (redkih) primerih, ko delodajalec nima zavarovane odgovornosti za primer poškodbe pri delu. Poleg odškodninske s strani odgovornosti delodajalca, vam pripadajo tudi druge odškodnine iz kolektivnega nezgodnega zavarovanja ter drugih zavarovalnih polic.

Za uveljavljanje odškodnine poiščite pravno pomoč, pri tem pa pripravite tudi potrebno dokumentacijo. Ta mora zajemati prijavo o nezgodi, izjave morebitnih prič, poškodbeni list, dokazila o bolniškem staležu, dokazila o nižji plači zaradi bolniškega staleža ter dokazila o drugih izgubah dohodka ter fotokopijo potrdila pogodbe o zaposlitvi. Od tu dalje, pa delo prevzame Visoka odškodnina Planinšec.

Nedavne objave