Televizijske serije postajajo zelo zanimive


Televizijske serije se zadnje čase razvijajo v zelo odrasel medij. Nekatere raziskave so pokazale, da so pri odraslih nekatere serije bolj popularne kot pa filmi. Filmi se vsako leto bolj osredotočajo na to, da lahko dosežejo največje število gledalcev. S tem so nekatere tematike popolnoma spregledane.

Vsako leto je manj filmov, ki se osredotočajo na tematike, ki so primerne za odrasle. Zelo redko boste opazili popularen film, ki je 18+. To seveda ne vključuje erotičnih filmov. Nekateri najbolj znani v zadnjih 30 letih so bili filmi, ki so bili 18+. Na primer Terminator, Pulp Fiction ali pa Matrica. To so klasike, ki so med časom izida bile 18+.

Televizijske serije

Današnji distributerji so zelo previdni, saj so filmi več milijonska industrija. Velikokrat slišimo, kako mora kakšen poljuben direktor spremeniti film zato, da film doseže PG-13 ali pa katero koli drugo oceno. Televizijske serije nimajo teh problemov, saj je vsebina TV serij ocenjena na drug način. Velikokrat je to tudi odvisno od kanala, na katerem se serija predvaja. Nekateri kanali so znani za odraslo tematiko. Med tovrstne kanale upoštevamo CBS, AMC ali pa HBO.

AMC je televizijski program, najbolj znan po televizijski seriji The Walking Dead. To je serija, v kateri se junaki spopadajo z zelo temno tematiko in odločitvami, ki jih ne bi mogli videti v kino dvorani. Vse od nasilja do grafičnih prikazov nasilja je nekaj, po čemer je serija znana. Tovrstne televizijske serije niso primerne za mlajše gledalce, vendar pa je serija ena izmed najbolj popularnih serij vseh časov.

CBS je kanal, kjer se je včasih predvajala zelo znana serija Star Trek. Star Trek obstaja že več kot 50 let in franšiza je imela že kar 6 televizijskih serij. Najbolj priljubljena verzija je tista, ki se je predvajala med 1966-1969.

Ta serija je bila zelo znan po njihovi edinstveni predstavitvi prihodnosti, v kateri so bili vsi enakovredni. Med tistimi časi je bilo zelo redko, da so bile vsi ljudje enakovredno prikazani. Mnoge televizijske serije dandanes hočejo prikazovati enakovrednost, vendar pa to redko naredijo na primeren in pravilen način.

HBO je tako imenovan premijski kanal. To pomeni, da je kanal dodatno plačljiv in ni dostopen z rednim kabelskim paketom. Kanal ima takšno ceno zato, ker se na njem vrtijo vrhunske in zelo drage televizijske serije in novi filmi. HBO ima sklenjeno licenco, da so prvi program, ki lahko predvaja nove filme. Zato, če imate dostop do tega kanala, si lahko ogledate filme, nekaj mesecev po izidu v kino dvoranah. Drugi kanali lahko potrebujejo več, da lahko prevajajo moderne filme.

Nedavne objave