Izdelava spletnih strani je predpogoj za uspešen posel


Živimo v tehnološko vse bolj dovršenem svetu, zato je povsem normalno, da ljudje veliko nakupujejo preko spleta, ali pa gredo pred nakupom vsaj pogledati na spletno stran nekega produkta, kjer dobijo potrebne informacije. Izdelava spletnih strani je torej kar obvezna – naročite novo spletno stran za svoje produkte ali storitve in tako poskrbite za svojo prepoznavnost in večje dobičke.

Zakaj potrebujete lastno spletno stran?

Kot že omenjeno je izdelava spletnih strani nujen predpogoj za uspešen posel. Če podjetje nima spletne strani je tako rekoč nedostojno, nima ugleda oz. kvalitetne predstavitve na trgu. Dokazano je namreč, da več kot polovica uporabnikov spleta pogleda in preveri spletno stran ponudnika preden se odloči za nakup določenega izdelka ali storitve. Še en pomemben razlog, zakaj bi si kot ponudniki storitev ali produktov morali omisliti lastno spletno stran je, da se dandanes velik del nakupov odvija kar preko spleta, saj tovrstni nakupi ponujajo kar nekaj prednosti (predvsem nam prihranijo veliko časa); podjetja brez lastne spletne strani tako izgubljajo velik del potencialnih strank, s tem pa so tudi opeharjena za zaslužek. Seveda pa izdelava lastne spletne strani še ni vse – za res uspešno prepoznavnost morate poskrbeti za optimizacijo vaše spletne strani; lahko imate namreč najlepšo spletno stran na svetu, a vam to ne pomaga dosti, če se ne pojavi med prvimi petimi ali desetimi zadetki v Googlu.

izdelava spletnih strani
Dokazano je, da več kot polovica uporabnikov spleta pogleda in preveri spletno stran ponudnika preden se odloči za nakup določenega izdelka ali storitve.

Kako naj izgleda vaša spletna stran?

Izdelava spletnih strani je dokaj enostavna (če to delajo strokovnjaki), se pa do neke mere lahko prilagaja vašim željam. Seveda pa velja pri postavljanju lastne spletne strani upoštevati nekaj »zapovedi«. Spletna stran mora biti pregledna in preprosta za uporabo, izgledati mora moderno. Poskrbite, da vaša spletna stran ne bo imela preveč motečih detajlov, saj le-ti odvračajo pozornost strank, predvsem pa boste z nepregledno stranjo odgnali velik del potencialnih strank. Držite se gesla »manj je več« in na spletno stran postavite le bistvene podatke – za kaj več vas stranke lahko kontaktirajo ali pa obiščejo v živo. S fotografijami in videi boste naredili še večji vtis, saj se nihče noče predolgo »utapljati« v morju besedila – z dobro sliko ali kratkim videom lahko poveste bistveno več kot pa z nekaj deset besed. Poskrbite, da bo vaša stran prilagodljiva tudi mobilnim napravam in da se bo v najkrajšem možnem času naložila na naprave – predolgo nalaganje spletne strani namreč lahko odvrne potencialne stranke.

Nikakor ne izdelajte spletne strani, ki ni prilagojena mobilnim napravam, saj okoli 50 % ljudi do interneta dostopa preko mobilnih naprav. Izogibajte se tudi spletnim stranem s podvojeno vsebino, ali pa stranem, ki imajo dolg čas odpiranja – po nekaterih podatkih naj bi ljudje zapustili spletno stran, če se le-ta ne odpre v treh sekundah. Verjetno je povsem jasno, da na splet ne smete postaviti nedokončane spletne strani.

Če boste upoštevali zgolj te nasvete, ste lahko prepričani, da bo vaš posel zelo uspešen.

izdelava spletnih strani
Poskrbite, da bo vaša stran prilagodljiva tudi mobilnim napravam in da se bo v najkrajšem možnem času naložila na naprave.

Spletno stran izdelajte s pomočjo WordPressa

Izdelava spletnih strani s pomočjo WordPressa je zelo enostavna, a hkrati zelo učinkovita. In kaj so tiste lastnosti, zaradi katerih se splača poslužiti WordPressa za izdelavo lastne spletne strani? Za začetek vas bo gotovo prepričal podatek, da so spletne strani, narejene na tej platformi, cenovno zelo ugodne in tako dostopne širokemu krogu ljudi. Spletne strani na WordPressu so enostavne za uporabo, zato ne boste imeli težav z njihovim upravljanjem. Na WordPressovo spletno stran je zelo enostavno inštalirati različne dodatke (vtičnike), denimo pojavna okna za naročilo na e-novice, gumbi za deljenje na socialnih omrežjih, skratka vse, kar poskrbi za še večjo učinkovitost vaše spletne strani. Spletne strani, izdelane z WordPressom, so odlično optimizirane, zato se zelo hitro odpirajo, zelo enostavno jih je tudi optimizirati za spletne iskalnike. Izdelava spletnih strani s pomočjo WordPressa je tako enostavno najboljši način za vas.

izdelava spletnih strani
Izdelava spletnih strani s pomočjo WordPressa je zelo enostavna, a hkrati zelo učinkovita.

Izdelava spletnih strani je v današnjem svetu, kjer se veliko stvari, tudi nakupov, odvija preko spleta, tako rekoč nujen predpogoj za uspešen posel. Če vaše podjetje oz. blagovna znamka nima spletne strani, tvegate, da vas velik del potencialnih strank sploh ne opazi. Izdelava spletnih strani je dokaj enostavna, a če tega niste vešči, je bolje, da tovrstno delo prepustite strokovnjakom. Če pa se boste izdelave spletne strani lotili sami, vam priporočamo, da uporabite platformo WordPress, daj je to zelo enostavna platforma, ki nudi enostavno in zelo učinkovito izdelavo spletnih strani.

Nedavne objave