Kje najti kakovostno zaposlitev?


Zaposlitev je želja vseh, ki bi radi imeli finančno varnost ter zavarovanje, dopust in družbo pri delu ter se razvijali skupaj s podjetjem in timom. Danes pa so zaposlitve lahko tudi na daljavo in ste dejansko v podjetju, vendar delujete samostojno s svoje lokacije, ki si jo sami izberete. Da bi bilo enostavno iskanje zaposlitve omogočeno vsem, so izumili preproste in učinkovite spletne portale, kot je deloglasnik.si, kateri ponujajo brezplačno iskanje kakovostne zaposlitve. Tudi delodajalci lahko brezplačno oddajo svoj oglas. Podpirajo pa le kakovostna in preverjena podjetja, v katerih so pogoji človeški in se plačuje plača. Ti so izpostavljeni in si jih lahko ogledate na zgornji povezavi.

zaposlitev

Kakovostno zaposlitev ni lahko najti

Danes je kakovostna zaposlitev redka, ker se preveč zahteva od zaposlenih za premajhno stimulacijo in v nemogočih pogojih. Vendar ni povsod tako. Obstajajo zelo kakovostna in ugledna podjetja, kjer so zaposleni zadovoljni. Toda, kje jih najti?

Obstaja več načinov, kako najti kakovostna podjetja. Eno je, da jih iščete sami preko spleta ali znancev in jih preverite tako, da berete forume in mnenja zaposlenih ter strank o tem podjetju. Če je veliko več pozitivnih kot negativnih mnenj, je to dobro.

Drug znak za dobro zaposlitev je sam oglas, ki ga objavijo v medijih ali na svoji spletni strani. Oglas morebiti izjemno jasen, dobro napisan, realen, da ne ponuja samo dobrega in krasnega, potem pa ste presenečeni. Najbolje je, da je bolj kratek in jedrnat.

Dobra zaposlitev bo tudi v uglednih podjetjih, ki plačajo za kakovosten oglas za bodoče zaposlene in jih preverjajo tudi zaposlitveni portali ter jih priporočajo kot ugledna in dobra podjetja.

Kaj je za vas dobra zaposlitev?

 Kaj je za nekoga dobra zaposlitev, je zelo osebna odločitev, ki je odvisna od pričakovanj, kulture, vrednot, ciljev in dosedanjih izkušenj ter vzgoje posameznika. Najprej si morate odgovoriti na to vprašanje in si zabeležiti, kaj mora ponujati dobra zaposlitev, da jo boste sprejeli. Ali pričakujete dobro nagrado, izobraževanje, podporo tima, veselje in zadovoljstvo ob uspehih, ali želite samo delati za denar.

Vsaka zaposlitev nudi nekaj od tega in tam, kjer se vaša pričakovanja ujemajo v največji meri s kulturo podjetja in njegovimi pričakovanji, je najverjetneje prava zadeva, da zaposlitev dobite in da podjetje dobi pravega zaposlenega. Velika podjetja najbolj pričakujejo strokovnjake, ki se bodo podredili in vklopili v obstoječo kulturo in poslovanje podjetja. Nadpovprečni in podpovprečni ponavadi tukaj nimajo dosti uspeha.

Kako najti delo, če ste res dober strokovnjak?

Če ste res dober strokovnjak in radi delate kar delate s srcem, je morda najbolje, da se samozaposlite, če imate žilico za prodajo in poslovanje. V nasprotnem boste zelo težko uspeli tudi, če te najboljši na svetu. Če pa to ste, boste pa kmalu zaposlovali še druge, kar je za družbo res koristno.

Če pa hočete dobiti odlično zaposlitev kot strokovnjak, se vam priporoča, da najprej poiščete sami podjetja, ki vas zanimajo in pogledate na njihovih spletnih straneh, ali razpisujejo kakšno delovno mesto, ki vas zanima.

Če imate dosti izkušenj, lahko kandidirate za višjo plačo že na začetku in za boljšo pozicijo. Če ste začetnik, boste morali začeti na dnu in se dokazati, drugače ne bo šlo.

Če vidite, da je kakšna dobra zaposlitev objavljena na portalu, sledite navodilom, se registrirajte in oddajte spremno pismo ter življenjepis. Prijava je izjemno preprosta in jasna vsakomur tudi brez računalniškega znanja.

V prijavi bodite odprti in direktni ter iskreni. Ne dolgovezite, ampak naravnost napišite bistvo, ker nimajo časa za dolge litanije.

Če bo vaša prijava izstopala, bo toliko bolje, ker vas bodo prednostno obravnavali. Moge prijave pa zavržejo in jih niti ne preverijo, ker jih je enostavno preveč. Najboljše zaposlitve pa vas bodo poiskale same, če boste pokazali vidne rezultate, vam jih ne bo treba niti iskati.

Nedavne objave