Varjenje kot dobro iskana dejavnost

Skozi leta je varjenje še vedno ena do najbolj širokih dejavnosti spajanja dveh različnih obdelovancev, ki so lahko zgrajeni tudi iz popolnoma različnih struktur. Dandanes so kakovostni varilci zelo iskani, zato se je za najboljšega le treba dobro odločiti. Varjenje je postalo zelo pomembna panoga v moderni industriji, še hitreje pa postaja osnovna panoga v podjetjih. Poteka v različnih fazah. Te faze so vnos toplote, tlačenje in oddajanje materiala.

Ker se je poraba jekel čez leta povečala in z njim  dela že skoraj vsako gradbeno in industrijsko podjetje, se je s tem povečala tudi poraba dodajanih materialov. Spajanje enega ali več materialov lahko dosežemo s pritiskom s posebnim plinom, toploto ali pa kar s kombinacijo obojega. Za varjenje brez pritiska pa je pomembna energija, ki jo pridobimo od zunaj, temu rečemo elektroobločno varjenje. MIG postopek pa po drugi strani poteka s pritiskom s posebnim plinom, ki kemijsko nima reakcije, rezultat pa je močnejši var, ki ga ščiti pred zrakom. Na koncu nam ostane še TIG varjenje ki se pogosto pojavlja pri varjenju nerjavečega jekla in je estetskega videza za katero ni potrebno brušenja.

Da pa dosežemo rezultate, ki jih želimo moramo imeti tudi dobre, ustrezne, kakovostne in trpežne aparate znamk katerim zaupamo in vemo da so dobre in kvalitetne. Pred začetkom je potrebno narediti načrt in s predhodnim testom zagotoviti ali je varno, ugotoviti optimalen varilni postopek in tehnologijo ter upoštevamo zahteve naročnika in predpisane lastnosti materiala. Potrebe strank so tukaj najpomembnejše in se z tem tudi prilagajamo spremembam v procesih varjenja. Pri tem vam lahko pomaga podjetje OVENTURA vzdrževanja strojev, kjer se z tem ukvarjajo že 20 let. Ponujajo varjenje, montaža in demontaža različnih ograj, ključavničarstvo, izdelava nadstreškov in dodajanje materialov. Z veseljem pomagajo vašim težavam, odgovarjajo na vprašanja in ugajajo samo vašim zahtevam.