Toplotne črpalke


Poceni toplotne črpalke so danes že skoraj enakovredne kot tiste dražje. Seveda ima pri nakupu veliko pozornost nizka cena, vam zato Svet klime ponuja najrazličnejše toplotne črpalke. Podjetje, ki ima več let izkušenj z proizvajalci toplotnih črpalk, imajo zato v ponudbi veliko izbiro odličnih in poceni toplotnih črpalk, najrazličnejših znamk. Priporočajo vam predvsem Daikin in Mitsubishi. Cenejše črpalke temeljijo na principu zrak-zrak in zrak-voda. V kolikor si želite cenejše ogrevanje, pomeni, da je za vas prava izbira ta metoda zrak-voda ali zrak-zrak. Poleg ugodne cene, pa imate možnost pridobiti tudi subvencijo za toplotno črpalko. Tako boste lahko tisto cenovno ugodno dobili še bolj poceni, a subvencija ne velja za vse toplotne črpalke.

toplotne-crpalke

Pri teh cenovno ugodnih toplotnih črpalkah, lahko pričakujete odlično delovanje. Zaradi tehnološkega napredka, dandanes slabih toplotnih črpalka skoraj da ni.  Če imate manjšo hišo, so tiste cenejše toplotne črpalke za vas prava izbira, v kolikor pa imate večjo stavbo, pa so priporočene tiste črpalke, ki imajo večjo moč, da bo lahko topla voda prišla do vrha. Nakup toplotne črpalke se vam seveda splača, ker boste kljub temu, da ste kupili dražjo toplotno črpalko, bo ta vsekakor prihranila na stroških ogrevanja.

Najučinkovitejši vir je seveda podtalna voda, ker ima ona vse leto stabilno temperaturo. Seveda pa mora biti voda kakovostna, imeti pa je morate v večjih količinah, ker če je te premalo, se morate lotiti metode, z zemeljskimi korektorji, pri katerih morate imeti veliko prostora.  Če tudi ta metoda ni možna, je vaša zadnja izbira zunanji zrak. Poleg boste dobili še dodatno napravo, ki bo nameščena zunaj. Naprava deluje jo -15°C, ki ogreje zrak, ta pa vodo. Toplotne črpalke, so  ponavadi v kletnih prostorih, oz. kjerkoli, kjer je temperatura zraka visoka.

Za dodatne informacije pa lahko obiščete njihovo spletno stran, kjer si lahko ogledate ponudbo in jim pošljete povpraševanje.

Nedavne objave