Svinčniki so praktično darilo, s katerim ne morete zgrešiti


Si morate na hitro nekaj dopisati na list papirja? Želite skicirati sliko nekega predmeta, da ga boste lažje izdelali? Je vaš otrok ravno v tistem obdobju, ko se uči pisati črke ali pa je na splošno zelo ustvarjalen po duši in ves čas nekaj riše ali barva? Za vse to in še za kakšno drugo dejavnosti so svinčniki skorajda nujni. Čeprav se danes marsikdo šali in pravi, da zdaj pa itak ne rabi noben več pisati na roke, saj imamo računalnike in pametne telefone, to nikakor ne drži. Pisanje na roke je še vedno ena od značilnih človekovih dejavnosti, ki zagotovo ne bo nikoli izumrla. Sicer lahko večino stvari natipkamo na telefon ali računalnik, a če tega nimamo pri roki, potem še vedno prideta prav svinčnik in kos papirja. Nekateri ljudje so sploh bolj analogni in si stvari raje napišejo na list, kot pa na telefon.

Izvor svinčnikov

Ljudje so že od nekdaj izražali svoje misli, ideje, želje ali napotke tudi pisno. Na začetku so sicer risali in pisali po stenah, pri čemer še ni šlo za kakšna posebej dolga besedila. Za to so najverjetneje uporabljali oglene palčke. Rimljani in Grki so pisali s kosi svinca, kasneje pa je bila v Angliji odkrita snov, ki je puščala močnejšo sled kot svinec in so jo imenovali črni svinec. Oblikovali so jih v tanjše palčke, ki so jih ovili v debelo vrv in to so prvi zametki današnjih svinčnikov.

Svinčniki so uporabno darilo

Svinčniki so zelo uporabno darilo za otroke, saj lahko z njimi ustvarjajo, rišejo, pišejo in razvijajo svoje umetniške sposobnosti. Čeprav gre na prvi pogled za preprosto darilo, ga bo zagotovo vesel vsak otrok. Z njim bo lahko sprostil svojo domišljijo na papir, izboljšala se bo njegova pozornost in ustvarjalnost, če pa mu boste pokazali še zapis abecede, se bo lahko že zelo kmalu naučil pisati in bo posledično imel v šoli manj težav.

svinčniki
Ker otroci med risanjem radi delajo še kaj drugega (skoraj zagotovo nikoli ne sedijo čisto pri miru) je pomembno, da kupite svinčnike, ki so trpežni in varni za uporabo. Če je namreč svinčnik krhek in se špica ves čas lomi, se bo otrok kmalu naveličal ustvarjati in ga to ne bo več zanimalo.

Poseben vtis boste naredili na otroka, če mu boste podarili personaliziran svinčnik. Ta bo gotovo pritegnil njegovo pozornost in ga bo z veseljem uporabljal.

Svinčniki kot promocijsko darilo

Svinčniki so odlična izbira tudi kot promocijsko darili za otroke in navsezadnje tudi za odrasle. Če v podjetju pripravljate kakšen dogodek za svoje delavce in njihove družine je lepo, da nekaj pozornosti namenite tudi otrokom in tudi za njih izdelate promocijska darila. Ko bodo skupaj s starši prišli na dogodek in jim boste v roke dali svinčnik z logotipom ali kakšno prikupno sliko, bodo tega gotovo veseli, svojim delavcem pa boste dali občutek, da vam je mar za družine. Konec koncev lahko tudi delavcem za novo leto kot majhno pozornost date svinčnik, ki je hkrati še zelo uporabna stvar.

Če torej načrtujete otroške zabave, dogodek, kjer bo veliko otrok ali če ste odprli restavracijo in bi radi staršem otrok omogočili, da v miru pojejo kosilo, potem so svinčniki skorajda zaželena oprema. Odlično se obnesejo tudi kot promocijska darila, čeprav se morda na prvi pogled zdi, da so svinčniki povsem običajna stvar, dostopna v vsaki trgovini – a če boste nanje vtisnili logotip, sliko ali kaj drugega, kar odraža vaše podjetje, to niso več navadni svinčniki, ampak posebni, ki se jih ne dobi kar vsepovsod.

Nedavne objave