Smiljan Mori pove, kako se pobrati po neuspehu


Zagotovo ste tukaj posamezniki, ki ste se v svojem življenju že srečali s kakšnim neuspehom ali padcem motivacije, zaradi nedoseženega cilja ali določene goreče želje. Vedite, da človeka, ki tega ne bi doživel, enostavno ni! Tako je sestavljeno življenje, ki ga živimo, in brez takšnega ali drugačnega neuspeha ne bi postali močnejše in modrejše osebnosti, pravi motivator Smiljan Mori.

Sprejmite to kot del procesa in nikar ne izgubite upanja, saj vas naslednja prispodoba vrat, v obliki zaposlitve, šole, ljubezni, kariernega podviga in podobno, čaka takoj za ovinkom!

Smiljan Mori

Smiljan Mori svetuje

Kadar se vam pripeti, da ste v stanju, kjer ne vidite v prihodnosti ničesar, za kar bi lahko bili veseli, se ustavite, zadihajte in poskusite ta čustva podoživeti. Nikar se ne trpinčite in jih zadržujte v svoji notranjosti. Namreč za to, da je zdrav duh v zdravem telesu, je potrebno biti odprt. Na glas je treba izraziti in pokazati čustva, saj vas lahko v nasprotnem primeru »zadušijo« in vas vržejo iz cone udobja.

Grozijo tudi vašemu samospoštovanju, blaginji in predvsem mentalnemu in fizičnemu zdravju. Za vas je Smiljan Mori pripravil nekaj točk, katere boste lahko z nekaj truda obrnili v odlično rešitev ter v stanje, kjer se boste počutili odlično.

9 pozitivnih točk, ki vam jih svetuje Smiljan Mori, za pot do moči in uspeha

Vsak se kdaj znajde v situaciji, ko je potrt, brez moči in brez pravega načrta. Pa vendar je tukaj pot, kot pravi Smiljan Mori, ki jo lahko sami ali s pomočjo svojih ljudi hitro obrnete v pravo smer. Zato vam je pripravil 9 ključnih točk, ki so pomagale tudi njemu do prave poti.

 1. Najprej ta potlačena oz. mračna čustva sprejmite
  Smiljan Mori pravi: »Kadar ste v stanju obupa ali imate slabe misli, se spomnite, da zmeraj obstaja tista »luč na koncu tunela«, ki vam sporoča, da je vedno pot, po kateri lahko pridete iz tega stanja.« Vendar ste za to zadolženi samo vi! Samo vi lahko nadzirate svoje misli, samo vi si lahko rečete: »Tako, danes se bom počutil/-a čudovito in se družila s pozitivnimi ljudmi«. Zmeraj je čas in prostor za napredek in sprostitev.
 2. Čustva na papir
  Drugi, zelo obetaven oz. uporaben način, ki ga predlagajo prav tako psihologi, je, da v trenutku, ko začutite stisko, imate črne misli ali ne vidite poti naprej, vse te občutke in svoja čustva zapišete. Tako jih boste opazili, napisali in jih nato spustili. Na ta način se bo vaš um uredil in vaše misli organizirale.
 3. Zaposlitev misli
  Tekom dneva bodite zaposleni z raznimi dejavnostmi, ki vas navdihujejo in zaradi katerih čutite strast in veselje, saj boste na tak način hitro pozabili na slabe trenutke in depresijo. Smiljan Mori pravi, da je njegova največja inspiracija v težkih trenutkih bila ravno družina. Zato si postavite neki cilj, pomen ter namen v življenju in samo pojdite po tej poti.
 4. Trenirajte
  Kadar boste telo utrudili, bo na plan prišel hormon sreče ter vse telo bodo preplavili pozitivni endorfini, ki lajšajo stres in krepijo občutek sreče. Zato vzdržujte aktivno telo!
 5. Redno in zdravo jejte
  Poskusite jesti vsaj 4-5 obrokov dnevno in to raznolike prehrane, ki vam bo dala moč in energijo čez cel dan. Izogibajte se pretiranemu uživanju alkohola, kofeina ter sladkarij, saj se lahko hitro pripeti, da ko po določenem času ta pridobljena energija pade, lahko pride na vrata ponovno slaba volja in grdi občutki depresije.
 6. V hudih situacijah posvet z zdravnikom
  Če bi morda opazili, da ta občutek cel dan ne gre vstran in svojih misli nikakor ne morete preklopiti na lepo in pozitivno razmišljanje, potem se posvetujte z zdravnikom. Depresija ni dobra za um in posledično lahko škodi tudi telesu.
 7. Čim več se družite in se ne bojte stika drugih ljudi
  Bodite obkroženi s pozitivnimi ljudmi, nabito energijo in pozitivnimi mislimi ter smehom. Povežite se s prijatelji in svojo družino, pojdite na izlet, naredite si družaben večer, igrajte igre ali se le ob ognju pogovarjajte o raznih temah. Lahko obiščete tudi kak tečaj za dvig samozavesti in pozitivno energijo. Objemite ljudi, ki jih imate radi, ali jim ljubeče ponudite roko, saj tako dajete in prejemate energijo, ljubezen in skrb ter dotik.
 8. Meditirajte ali najdite nov hobi
  Prakticiranje meditacije ali jutranje joge je izredno odličen način za pozitiven začetek dneva, ki vas bo napolnila z energijo, pozitivo in upanjem. Ko boste začeli, enostavno ne boste mogli nehati, saj vam bo prišlo v rutino in tako bo tudi vaše počutje počasi prihajalo do vrhunca. Tudi branje odlične knjige je lahko čudovit motivator, pravi Smiljan Mori.
 9. Obiščite neznane kraje
  Pojdite v naravo! Gorovje ima posebno energijo in ione, ki so polni čistega zraka. Obdani s kakšnim šumečim slapom, čistim zrakom, ptičjim petjem in rastlinjem se boste počutili kot v raju. Napolnite svoje srce z ljubeznijo in svoje telo z mirom.

Zaslužite si mirno in pozitivno razmišljanje, ki vas bo z dobro vibracijo vodilo točno tja, kjer želite biti. Zato nikar ne obupajte, tudi neuspeh je del poti, ki visoko vodi do uspeha. Ste že na pol poti, zato samo vztrajajte in se vzpenjajte, saj vam manjka samo še en zavoj. Lahko je dolg ali kratek, za to se morate odločiti vi, saj le vi vodite svoje življenje in misli v določeno smer tja, kjer želite biti. Manifestirajte, meditirajte in uživajte svoje življenje, bi rekel Smiljan Mori.

Zaslužite si svobodno in uspešno življenje!

Nedavne objave