sedežna garnitura

Sedežne garniture – srce vaše dnevne sobe

Sedežna garnitura je najpomembnejši prostor vsakega doma. Sedežne garniture za svoj dom po ugodnih cenah, v najrazličnejših barvah, stilih in dimenzijah, lahko poiščete na povezavi.

Sedežna garnitura je srce dnevne sobe in tako tudi vsakega doma. Na njih se sproščamo ob gledanju televizije, ob kaminu, ob svojih najbližjih, partnerju, otrocih, ob druženjih z družino in prijatelji in še bi lahko naštevali. Vsakdo se rad zlekne na udobno sedežno po napornem dnevu v službi, za vikende ob gledanju risank z otroci, zvečer po napornem dnevu z partnerjem in kozarcem dobrega vina ter dobrim filmom ali ob poslušanju dežja, ob gledanju padanja snega.

Sedežne garniture

Kaj moram upoštevati ob nakupu nove sedežne garniture?

  • Kam bomo postavili novo sedežno?

Najprej dobro razmislite, kam boste svojo novo sedežno postavili. Sedežna garnitura naj bo postavljena tako, da vam v oči ne bo svetilo sonce, v kolikor vas to moti, tako, da boste imeli dober pogled na televizor, v kolikor ga imate. Če imate televizor bodite pozorni, da sedežne ne postavite preblizu ali predaleč stran od TVja. Pomislite tudi na morebitno bleščanje sonca v televizor. To je dobro preprečiti, saj je za gledalce to lahko zelo moteče. Če imate mansardno stanovanje in stisko s prostorom lahko sedežno postavite pod nizek del stropa. Tako boste prihranili prostor, sedežna garnitiura pa bo še vseeno še kako funkcionalna. Če stiske s prostorom nimate, lahko sedežno postavite tudi na sredino prostora, kar izgleda zelo lepo. Za sedežno lahko zagotovite igralni kotiček otrokom, postavite praskalnik za mačke ali pa sedežno postavite tako, da je za njo kuhinja ali jedilnica. Če se odločite sedežno postaviti k steni poskrbite, da sedežna garnitura ne bi bila previsoka in se okna ne bi mogla več normalno odpirati.

  • Kakšen proračun imamo na voljo za nakup sedežne garniture?

Cena je vedno pomemben dejavnik nakupa sedežne. Sedežne garniture lahko kupimo v veliko cenovnih razredih, od zelo ugodnih, do zelo dragih. Na spleti strani Kupi pohištvo – Urba ambient najdete veliko izbiro cenovno ugodnih sedežnih garnitur. Na ceno sedežne seveda vplivajo tudi drugi dejavniki, kot je npr. velikost sedežne in vrsta materiala, s katerim je oblazinjena.

  • Kako veliko sedežno želimo, ter jo lahko postavimo v našo dnevno sobo?

Ne pozabite preveriti dimenzij sedežne, ki jo boste kupili, da jo boste zagotovo lahko postavili v svojo dnevno sobo. Preverite višino, širino in dolžino sedežne. Višina sedežne garniture je za vas pomembna še posebej, če jo boste postavili ob steno in morate paziti, da se vam bodo okna še vedno lahko odpirala in tudi, če jo boste postavili k nizkemu stropu v mansardnem stanovanju. Preverite tudi dimenzije sedežne, če se le-ta raztegne, da boste zanjo zagotovo imeli dovolj prostora, ali, da ne bo za vaše potrebe premajhna.

  • Kakšen slog sedežnih garnitur nam je všeč?

Razmislite, ali želite kotno sedežno garnituro ali iztegnjeno sedežno garnituro. Ali želite, da ima sedežna garnitura možnost, da se raztegne v posteljo? V kolikor se odločite za kotno sedežno garnituro je dobro razmisliti tudi na kateri strani – levi ali desni – bo sedežna garnitura »prelomljena«. Večina sedežnih garnitur je narejenih tako, da se lahko zmontirajo na levo ali desno stran, a vseeno, za vsak primer preverite, da ob montaži ne bi prišlo do kakšne zagate.

  • Katera barva sedežne bo najbolje izgledala v našem prostoru?

V kolikor v vašem prostoru že prevladujejo barve, npr. rdeča kuhinja ali oranžni jedilni stoli, se je dobro ravnati po teh, že obstoječih barvah v prostoru, ali pa izbrati nevtralno barvo sedežne, tj. belo, sivo ali črno. Če barv v obstoječem prostoru še ni, ga lahko barvno popestri prav sedežna garnitura. Če barvne sedežne ne želite, a si še vseeno želite kanček barvne igrivosti v dnevni sobi, lahko sedežno popestrite z barvnimi blazinami.

Izbira sedežne ni enostavna odločitev, saj gre za pohištvo, ki ga boste uporabljali več let. Dobro razmislite in izberite pametno.