Samsung polnilec za hitro in zanesljivo polnjenje vašega telefona


Ali se vam je že zgodilo, da se vam je izpraznila baterija na telefonu, ker je vaš Samsung polnilec tip C izginil? Z dodatnim originalnim Samsung polnilcem z izhodom Type C boste vedno pripravljeni na hitro polnjenje vašega telefona. Ta Samsung polnilec podpira Super Fast Charge, kar omogoča polnjenje z močjo kar 25W, kar ga naredi primeren za polnjenje večine novejših telefonov in naprav. Na voljo je široka izbira Samsung polnilcev, zato se lahko odločite za tistega, ki vam najbolj ustreza – bodisi za domačo uporabo, v avtu ali kje drugje. Z izbiro originalnega Samsung polnilca boste poskrbeli, da bo vaš telefon vedno napolnjen in pripravljen za uporabo.

Kako izbrati pravi polnilec za vaš telefon?

Danes so polnilci za telefone eden od najpomembnejših dodatkov, ki jih imamo, zato je zelo pomembno, da jih imamo vedno pri sebi. Na voljo so Samsung polnilci v različnih izvedbah, tako da lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Če Samsung polnilec potrebujete za domačo uporabo, lahko izbirate med polnilci z večjo izhodno močjo, ki bodo vaš telefon napolnili še hitreje. Za tiste, ki veliko časa preživijo v avtu, je na voljo Samsung polnilec za v avto, ki bo poskrbel, da vaš telefon ne bo ostal brez baterije, ko boste na poti. Ne glede na to, kateri polnilec izberete, naj bo to tisti, ki najbolj ustreza vašim potrebam, in uživajte brez skrbi pri uporabi vaše naprave.

Kako hitro se bo vaš Samsung telefon napolnil s polnilcem, je odvisno od izhodne moči polnilca. Na primer, če uporabljate Samsung polnilec z izhodno močjo 25W, bo vaša naprava napolnjena veliko hitreje kot z 15W polnilcem. Vendar pa hitrost polnjenja ni odvisna samo od izhodne moči polnilca, temveč tudi od dolžine in širine kabla, vrste naprave in drugih dejavnikov. Zato je pri izbiri polnilca pomembno upoštevati več faktorjev, da bo vaša naprava polna in pripravljena na uporabo v najkrajšem možnem času.

Samsung avtomobilski polnilec s tipom priključka C za hitro in zanesljivo polnjenje na poti

V ponudbi je tudi avtomobilski Samsung polnilec, ki vam omogoča hitro polnjenje vaših naprav med vožnjo. Poleg tega je opremljen s priloženim kablom tipa C, ki ga lahko uporabljate za polnjenje različnih naprav. Samsung polnilec je kompatibilen s široko paleto naprav, ki podpirajo USB-C standard, zato lahko brez težav napolnite tudi druge naprave poleg telefona.

Samsung polnilec

Originalni Samsung polnilec s tipom priključka C (adapter TA800) je izdelek, ki je namenjen najnovejšim napravam, saj podpira Super Fast Charge polnjenje s kar 25W moči. Primeren je za polnjenje telefonov in drugih naprav, ki imajo priključek tipa C. Ta polnilnik je posebej primeren za telefone, kot so Samsung Galaxy S10, S10 Plus, S10e Note 10, Note 10 Plus, S9, S9 Plus in tudi za vse novejše telefone in naprave.

Kako pravilno polniti baterijo telefona in podaljšati njeno življenjsko dobo?

Pri prvem polnjenju baterije telefona ga preprosto priključimo na priloženi polnilnik in polnimo, dokler ni baterija povsem napolnjena, ne glede na trenutni nivo baterije. Nivoji baterije in časi polnjenja se lahko razlikujejo. Za daljšo življenjsko dobo baterije se izogibajte temu, da baterija pade na 0 %. Baterijo je priporočljivo polniti, ko doseže nivo 20-80 %, kar bo podaljšalo življenjsko dobo baterije. Napajalniki Samsung za pametne telefone so primerni za 100-240 voltov, kar omogoča polnjenje telefona tudi v tujini s 110 volti. Če telefon istočasno priključimo na kabelski polnilnik in polnilno ploščico, se bo polnil prek kabelskega polnilnika.

Pri uporabi elektronskih naprav se moramo zavedati, da izpostavljanje baterije višjim temperaturam, npr. 25°C, vpliva na zmanjšanje njene kapacitete, pri čemer lahko v enem letu celo izgubimo do 20% kapacitete. Glede na to, da se naprave med delovanjem segrejejo, tudi del toplote preide na baterijo, ki se zaradi kemičnih reakcij še bolj segreje. Čeprav se degradaciji baterije zaradi temperature ne moremo povsem izogniti, lahko vpliv čim bolj zmanjšamo tako, da naprav ne puščamo na pretoplem mestu, ko jih ne uporabljamo.

Kako optimalno napolniti baterijo telefona?

Optimalen način za polnjenje baterije je postopno in pogosto polnjenje – najbolje je, da napravo priključimo na polnilec vsakič, ko imamo možnost. Ni priporočljivo izprazniti baterije v celoti, saj s tem skrajšamo njeno življenjsko dobo. Pametno je držati napolnjenost baterije med 65 in 75 odstotki, vendar to ni vedno mogoče doseči, zato je sprejemljivo, da je telefon napolnjen vsaj med 45 in 75 odstotki. Da bi se izognili pregrevanju, poškodbam ali zmanjšanju kapacitete baterije, naj baterija ne ostane priklopljena na polnilec, ko je polna. Zaradi tega priporočilo za polnjenje preko noči ni najboljša izbira. Če želimo, da baterija zdrži čim dlje, jo napolnimo ne do 100%, pa tudi ne dovolimo, da se čisto izprazni pred polnjenjem.

Standard polnjenja Power Delivery 3.0 (PD 3.0) je trenutno najbolj razširjen način polnjenja pametnih naprav. Omogoča hitro polnjenje preko USB-C priključka in se odzove na potrebe naprave, ki jo polnimo. Ko sta hitri polnilec in naprava povezana, izmenjata podatke o moči in zmogljivosti polnjenja, nato pa se dogovorita glede vrste in maksimalne moči hitrega polnjenja. USB PD 3.0 ima prednost pred svojim predhodnikom, saj vključuje podrobnejši opis baterije telefona in omogoča identifikacijo programske in strojne opreme ter funkcij posodobitve programske opreme preko komunikacije PD ter digitalni podpis. Pri standardu PD 3.0 so enake napetosti in toki kot pri PD 2.0, in sicer 5V/3A, 9V/3A, 12V/3A, 15V/3A in 20V/5A, kar omogoča maksimalno moč polnjenja do 100W.

 

Nedavne objave