Odličnost ruma Diplomatico – največkrat nagrajenega ruma na svetu


Destilarna, kjer nastaja ta prestižni rum, se nahaja ob vznožju Andov v Venezueli. Rum Diplomatico – hitra dostava je tudi možna – se ponaša z nazivom Ron de Venezuela DOC – to je priznanje za izjemno kakovost, ki izvira iz posebnega geografskega območja Venezuele. Rum Diplomatico je že dolgo časa prepoznan kot ena najbolj cenjenih blagovnih znamk ruma na svetu.

Destilarna s privilgirano lokacijo v Venezueli

Njena lokacija je skrbno izbrana tako, da je blizu glavnih plantaž sladkornega trsa in Terapaima naravnega parka, kar zagotavlja dostop do najkakovostnejše surovine in najčistejše vode za proizvodnjo ruma.

Rum diplomatico

Vreme – ključni faktor pri izboru lokacije

Izbira lokacije destilarne ni bila naključna. Klimatski pogoji v tej regiji igrajo ključno vlogo pri pridelavi sladkornega trsa in procesu staranja rumov. Zahvaljujoč optimalnim vremenskim razmeram, bogatim naravnim virom ter skrbnemu nadzoru proizvodnega procesa, rum Diplomatico s ponosom nosi naziv najbolj nagrajenega ruma na svetu.

Izjemne nagrade za izjemno kvaliteto

Rum Diplomatico je prejel številne prestižne nagrade, ki potrjujejo njegovo izjemno kakovost. Destilarna je bila leta 2013 nagrajena z Rum Barrel Award za najboljšo destilarno ruma na svetu, kar je priznanje za vrhunsko kakovost in izjemno znanje, vloženo v izdelavo tega prestižnega napitka.

Don Juancho Nieto Melendez je bil ključna figura, ki je navdihnila ustanovitev prestižne znamke Diplomático. Kot lokalna legenda je bil Don Juancho znana osebnost v okolici destilarne že konec 19. stoletja.

Znano je, da je bil izredno strasten raziskovalec okusov, še posebej pa ga je zanimal svet ruma. Temeljito je preučeval vsak vidik procesa pridelave ruma, od vpliva vremena do subtilnih faktorjev tropske klime, ki vplivajo na okus.

Don Juancho je s svojimi potovanji po Karibih nabiral edinstveno zbirko alkoholnih pijač in rumov. Ta zbirka, poimenovana Amabasadorjeve rezerve, je postala znana med njegovimi prijatelji ter odražala njegov prefinjen okus in radodarno naravo.

Njegova strast, radovednost, velikodušnost in izjemna osebnost so bili gonilo za ustvarjanje znamke Diplomático. Ta rum združuje nezamenljiv karakter z zapeljivimi aromami, ki odražajo dušo in bistvo Don Juancha, katerega podoba krasijo nalepke vsake steklenice ruma.

Užitek vrhunske elegance

Diplomático Reserva Exclusiva predstavlja prefinjenost in kompleksnost rumov, izdelanih iz najkakovostnejšega sladkornega trsa. Destilacija poteka v tradicionalnih bakrenih kotlih, nato pa rum zori v majhnih hrastovih sodih, včasih tudi do 12 let. Ta rum je priljubljen med poznavalci in ljubitelji ruma po vsem svetu, saj združuje bogastvo okusov in harmonijo telesa, ki ju redko najdemo.

Opis arome in okusa

Rum Diplomático Reserva Exclusiva se ponaša z barvo žada ter kompleksnimi in polnimi aromami kot so javorjev sirup, pomarančna lupinica, rjavi sladkor in sladki koren. Na okusih prevladuje sladek karamelni ton, ki ga spremlja zapeljiv in eleganten pookus.

Nedavne objave