Robotske kosilnice naj vas navdušijo


Prišla je pomlad, s tem pa tudi delo na vrtu oz. zelenici. Nekateri se tovrstnega dela naravnost veselijo in komaj čakajo, da zima pomaha v slovo in se lahko ponovno podajo na vrtove, spet drugi pa bi raje videli, da dela z vrtom oz. zelenico sploh ne bi bilo. Za to drugo skupino ljudi je zelo primerna košnja z robotsko kosilnico, saj vso delo opravi sama, vi pa lahko medtem poležavate, berete knjigo, gledate najljubšo serijo ipd.

Dovolite, da vas robotske kosilnice očarajo

Se sprašujete, zakaj bi zapravili lep kupček denarja za robotsko kosilnico, če pa lahko tudi sami (z ročno kosilnico na baterije denimo) pokosite travo? Naj vam predstavimo nekaj prednosti robotskih kosilnic, ki vas bodo gotovo prepričale v nakup.

robotske kosilnice
Robotske kosilnice so zelo tihe, zato ne bodo nikogar motile.

Košnja z ročnimi kosilnicami za marsikoga predstavlja vsakotedensko rekreacijo, zato se temu načinu košnje niso pripravljeni odreči. Lepo, da skrbite za svoje telo, a vprašajte se nekaj drugega – si res želite vsako soboto zapraviti nekaj ur (odvisno od velikosti zelenice) za košnjo trave, če pa bi ta čas lahko veliko bolj pametno izkoristili? Predpostavljamo, da ste čez teden zaposleni s službenimi obveznostmi, otroci pa s šolo, zato je vikend edini čas, ko ste lahko vsi skupaj. Ne zapravljajte tega dragocenega časa za košnjo trave, temveč se raje posvetite družini – igrajte se kakšno zabavno igro, poglejte dober film, skupaj pojdite na izlet, preberite dobro knjigo, obiščite živalski vrt, skratka počnite karkoli, kar bo povezalo vašo družino in vas napolnilo z novo energijo. Tisti, ki imate nekoliko bolj »fizičen« poklic, ste na koncu tedna gotovo utrujeni, zato se vam res ni treba zaganjati še v košnjo trave.

Naslednja prednost robotske kosilnice, ki jo je vredno izpostaviti je, da lahko svoje delo opravlja tudi v slabih vremenskih razmerah. Sami se najbrž nikoli ne bi odpravili na vrt in kosili travo, ko pada dež, saj bi bili čisto premočeni, vse je blatno in se kosilnica zatika itd. Robotska kosilnica tovrstnih težav ne pozna, zato lahko kakovostno kosi travo tudi v dežju. Kosi lahko tudi ponoči, ko vi mirno in sladko spite. Robotske kosilnice so zelo tihe, zato ne bodo nikogar motile. Morda imate tudi vi nekoliko bolj »tečne« sosede, ki vas vedno znova opominjajo na hrup, ki ga povzročate s kosilnico – od zdaj naprej bodo te težave preteklost. Robotsko kosilnico lahko mirne vesti prižgete v nedeljo zjutraj, pa vam nihče ne bo mogel očitati, da motite mir in spokoj nedeljskega jutra.

robotske kosilnice
Po napornem tednu se raje sprostite, travo pa naj pokosijo robotske kosilnice.

Z robotskimi kosilnicami lahko kosite tudi na 45-odstotnem naklonu in na razgibanem terenu, saj ima dodatno ojačana zadnja kolesa, kar kosilnici daje trdnost in stabilnost. Opremljene so tudi s kar nekaj pametnimi funkcijami, zato se ob trku z morebitno oviro samodejno preusmerijo, ob zelo hudih in nepremostljivih težavah pa se samodejno ugasnejo. Za svoje delovanje ne potrebujejo bencina, temveč imajo vgrajen akumulator, prav tako pa same zaznajo, kdaj jim zmanjkuje moči in se takoj priklopijo na polnilno postajo. Za konec naštevanja prednosti robotskih kosilnic naj omenimo še, da lahko z njimi na zelenici oblikujete različne zanimive vzorce, denimo vzorec nogometnega igrišča. Zagrete mlade nogometaše bo to zagotovo razveselilo.

Pametno upravljanje robotskih kosilnic

Robotske kosilnice so zelo enostavne za upravljanje. Upravljate jih namreč kar preko svojega pametnega telefona ali tablice, saj vam oddaljeni nadzor preko sistema GPS omogoča natančno spremljanje delovanja robotske kosilnice kjerkoli in kadarkoli. Če vas skrbi, da na zelo veliki površini, kot je denimo golf igrišče, ne bi našli kosilnice, je strah odveč. Robotska kosilnica ima namreč vgrajene napredne module, ki vam omogočajo, da najdete kosilnico na še tako veliki površini. Napredni sistemi tudi nenehno prilagajajo košnjo trave njeni višini, zato bo vaša zelenica vedno popolna. Vsi vam bodo zavidali, kako lepo zelenico imate. Robotske kosilnice kosijo po sistemu mulčenja, kar pomeni, da se trava na kratko prirezuje, nato pa jo enakomerno razpihne po vsej površini. Tak sistem košnje je zelo dober za travo, saj ne uničuje rastlin niti jih ne prikrajša za dovod pomembnih hranil. Travnih bilk ne poreže do konca, temveč jih le nežno pristriže, s čimer se ohrani zdrav videz trate, brez rumenih vršičkov. Robotsko kosilnico vam bodo zelo težko ukradli, saj je opremljena s sistemom GPS.

Na kaj biti pozoren pred nakupom robotske kosilnice

Robotske kosilnice so zelo enostavne za upravljanje.

Tako kot pred katerimkoli drugim nakupom morate tudi pri robotski kosilnici preveriti cene pri konkurenčnih ponudnikih, da ne boste na koncu kupili ravno najdražje zadeve. Ko izbirate robotsko kosilnico imejte v mislih tudi velikost površine, ki jo bo treba kositi, saj se modeli med sabo razlikujejo glede na doseg. Oceniti morate tudi težavnost terena in naklon. Če teh kriterijev ne boste upoštevali, bo robotska kosilnica sicer delovala, a se bo veliko hitreje obrabila in posledično jo boste morali prej zamenjati.

V tem članku smo vas skušali prepričati za nakup robotske kosilnice in upamo, da nam je uspelo. Za še več prednosti robotskih kosilnic pa se lahko obrnete na izkušene prodajalce v specializiranih trgovinah, ki vam bodo z veseljem pomagali. Nikar ne oklevajte, temveč se že danes odločite za nakup svoje robotske kosilnice.

Nedavne objave