Prevarant je poskušal neuspešno ogoljufati nekdanjega FBI direktorja


Telefonski prevarant si je izbral napačno tarčo. Poskušal je ogoljufati nekdanjega FBI direktorja Williama Websterja. 29-letni Keniel Thomas prihaja iz Jamajke in je oktobra priznal krivdo za meddržavno komuniciranje z namenom izsiljevanja. Sodnik okrožnega sodišča v Washingtonu je Thomasa obsodil na 71 mesecev zapora ter izgon iz države po prestani kazni.

Thomas je Websterja prvič poklical devetega junija 2014 in se predstavil kot David Morgan. Dejal je, da je vodja loterije Mega Millions in da je Webster zadel 15.5 milijona dolarjev in povsem nov Mercedes Benz avtomobil. Thomas žal ni vedel, da si je za svojo tarčo izbral človeka, ki je svoj čas delal kot direktor ameriškega FBI in CIA ter je zelo dobro poznal delovanje prevarantov. Webster, ki je star že 94 let, je povedal, da mu je klic takoj bil sumljiv in je imel občutek, da nekaj ni bilo v redu.

prevara

Thomas je rekel Websterju, da mu morajo nakazati 50.000 dolarjev za pokritje davkov na nagrado, preden jim lahko izroči milijonski znesek. Zakonca Webster sta že po prvem klicu obvestilu FBI o možnem poskusu prevare, tako da je vse nadaljnje klice nadzoroval FBI. Thomas je kasneje spremenil zgodbo in rekel, da sta v resnici osvojila 72 milijonov dolarjev, vendar ko mu zakonca nista plačala zahtevanih 50.000 dolarjev, je postal vedno bolj nestrpen. Začel jima je celo groziti, da ju opazuje in da ju bo ustrelil z ostrostrelsko puško.

FBI je sčasoma ugotovil pravo identiteto moškega. Aretirali so ga 17. decembra 2017 na letališču v New York, kjer je pristal, ne da bi se zavedal, da je iskan s strani policije. Lynda Webster je povedala, da sta z možem že v preteklosti dobivala klice prevarantov, vendar je Thomas s svojimi dejanji izstopal. Drugi prevaranti niso nikoli grozili in so preprosto obupali, če so videli, da jim ne bo uspelo, medtem ko je Thomas skozi čas postajal vse bolj grozilen. Starejši ljudje so velikokrat tarče prevarantov, ker so bolj zaupljivi. Ko jim nekdo pove, da so zadeli veliko vsoto denarja povsem pozabijo na zdrav razum in vidijo samo še denar, ki ga pa nikoli ne bodo dobili.

Nedavne objave