prenosni žar

Prenosni žar za vse zabave in priložnosti na vseh krajih

Prenosni žar je super izum, ker imate lahko kjerkoli si zamislite na žaru pečeno hrano, ki je najboljšega okusa. Najboljši žari pa so tukaj https://furlan.si/prenosni-zar/ in lahko izberete namizne ali samostoječe. Prenosni žar je lahko plinski ali pa električen. Če ga boste uporabljali znotraj zaprtih prostorov, se priporoča električni ali plinski z varovalom. Za zunanjo uporabo pa največkrat uporabniki kupijo plinskega, lahko tudi brez  varovala, ker ni neke večje nevarnosti eksplozije, če ste na odprtem, v primeru da plin uhaja. Kupijo pa ga, ker je plin cenejši in lahko žar uporabijo tudi tam, kjer ni električne napeljave, na primer v naravi ali na morju. Ker je žar res majhen in lahek, ga boste lahko vzeli s seboj na kateri koli izlet ali kampiranje in na vikend.

Namizni prenosni žar

Namizni prenosni žar je brez nog in ga lahko postavite na katero koli ravno površino želite, tudi na tla. Lahko kupite plinskega ali električnega, odvisno je, kje ga boste uporabljali. Oba imata veliko moč gretja in spečeta hrano tako, kot si želite. Zagotovo ste že kdaj jedli slastno zelenjavo ali meso in sir z žara. Taka hrana je res sočna, pečena v lastnem soku na hitro in je zelo koristna za telo ter zdrava.
prenosni žar

Samostoječi žar za zabave

Samostoječi prenosni žar ima lastne noge in ne potrebuje podlage, zato ga lahko postavite tudi na teren, ki ni preveč raven na primer nekje v naravi, na vrtu, ob vikendu, na morju in še marsikje si želite sami. V tem primeru je najbolje, da uporabite plinski žar, ker lahko plinsko jeklenko nesete kamorkoli in jo priklopite. Lahko imate majhno, tri kilogramsko jeklenko, k zdrži lahko ves mesec in je lahko ves čas v avtu, prikolici ali jo nesete na vrt in v vrtno lopo.
Prenosni žar, ki ima lastne noge, je super zadeva, ker se noge lahko uporabijo tudi za police. To pomeni, da iz njega lahko naredite tudi omaro ali predalnik za odlaganje kuhinjskih pripomočkov, zelišč, krp in hrane, rokavic ter posode.

Kako peče žar?

Prenosni žar peče lahko na visokih temperaturah in se izjemno hitro segreje, zato ne boste rabili dolge priprave in čakanja s praznim želodcem. Danes imamo radi, da se vse zgodi precej hitro in učinkovito in to prenosni žar zagotovo je. Izjemno priročna naprava za vse priložnosti.
S preprostim gumbom uravnavate temperaturo, odvisno je, na koliko stopinj morate peči hrano, Je pa najbolje, da pečete na visokih temperaturah in sicer kratek čas, sploh ribe in zelenjavo, da ohranijo dovolj hranilnih novi v sebi in da so bolj slastni.
Površino žara lahko malo naoljite ali pa bolje da ne, ker bo tako hrana še bolj zdrava in ne bo toliko povzročala negativnega holesterola. Pri roki imejte rokavice za žar proti vročini in prijemalke, da boste lahko hrano obrnili ter jo pobrali z žara. Nikar ne odhitite stran, ker se lahko hrana zažge, ker je spečena v nekaj minutah, razen mesa, ki se peče malo dlje časa. Kako se hrana peče na žaru ni koliko časa boste našli dosti receptov ter nasvetov mojstrov na spletnih straneh in blogih.
Ste vedeli, da lahko na njem spečete tudi kruh in palačinke?

Kako se žar čisti?

Prenosni žar je izjemno lahko čistiti, ker ima ravno površino, katero preprosto očistite z vročo vodo ali blagim čistilom, najbolje da z naravnim, da nima hrana potem čudnega vonja in kemikalij v sebi. Priporočamo na primer sodo bikarbono, lahko tudi malo limone. Ne uporabljajte grobih gobic, ampak čistilno krpo, da ne ranite površine.
Če se vam kaj prime na grelno površino, nikoli ne uporabljajte noža za drgnjenje hrane s površine žara, ampak enostavno malo namočite površino z vodo ter sodo bikarbono in čez čas boste vse skupaj z lahkoto obrisali dol in žar bo zopet čist kot prej. Ker je površina gladka, to res ne bo težava.