Poznamo betonske in plastične kanalete


Kanalete so lahko različne, lahko so betonske, kovinske in tudi plastične. Uporabljamo jih v namen odvajanja meteorne vode z cest in dvorišč. Pred polaganjem kanalet moramo izkopati luknjo kamor bomo vse to vstavili. Za Več informacij in izbiro kanalete pa se lahko obrnete na https://2pr.si/sl/kanalete_in_resetke/. Pred postavitvijo kanalet moramo izkopati luknjo kamor postavimo postavek iz podložnega betona. Upoštevati moramo nagib in ostale lastnosti, da bo meteorna voda iztekala naravnost v kanalete. Saj si ne želimo da bi voda stala na sredini ceste in se ne bi izlivala na stran ali proti sredini kjer so postavljene kanalete.

kanalete

Kanalete polagamo tudi v kopalnici. Če imate tuš kabino brez banje, torej da so spodaj samo tla, more biti prav tako narejen minimalni nagib proti kanaleti kamor izteka voda. Velikokrat prav pri takšni vrsti tuš kabine nastane težava, ko delavci niso dovolj pozorni in ne naredijo dovolj velikega naklona. Takrat voda ostaja na tleh in se ne izteče v celoti v kanaleto na koncu tuš kabine. To je precej velika težava saj morate potem ročno vsakokrat po tuširanju pometati vodo proti kanaleti. Prav tako pa kanalete uporabljajo tudi na javnih bazenih, vhodih v garaže in ne boste vrjeli tudi ob nogometnih igriščih.

Kanalete so narejene iz kvalitetnih materialov in so namenjene hitremu odvajanju meteronih in odpadnih vod. Odporne so an številne medije, nekateri izmed njih so sol, kisline, zmrzal in razna olja. To so mediji ki uničujejo pa vendar so kanalete obstojne in jih takšni materiali ne uničijo. Ko se odločite kam bi radi postavili kanalete, se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo z veseljem pomagal. KOt omenjeno je potrebno pri polaganju biti pozoren, saj more biti naklon ravno pravšnji da bo voda odtekala tam kamor more. Posvetujte se in nato vgradite kanalete, da se znebite stoječe vode.  Hitro in enostavno.

Nedavne objave