Pokrivalo za avto je veliko cenejše kot popravilo avta zaradi toče


Pokrivalo za avto je uporabno v poletnih in zimskih časih. Če je res kakovostno, bo  vaš avto ščitilo pred točo in soncem pa tudi pred ledom pozimi. Paziti morate le, da ne primrzne na avto, zato je dobro ga malo podložiti. Kakovostno pokrivalo za avto je narejeno iz več plasti vlaken, ki ublažijo udarce toče, tudi če je velika in tako avto zaščitijo pred poškodbami pločevine in da se stekla ne razbijejo. Tako pokrivalo stane bistveno manj, kot je potem lahko škoda, ki nastane na avtu zaradi toče. Pokrivalo je dobro imeti v avtu ves čas, da v primeru, če vas nekje dobi neurje, se ustavite in če sumite na točo, avto hitro pokrijete ter ga tako zaščitite.

Pokrivalo za avto

Kako se uporablja pokrivalo za avto

Kakovostno pokrivalo za avto je najboljše, da je narejeno iz enega kosa. Mora biti dovolj veliko za vaš avto in ne preveliko. Ko boste nabavljali zaščito proti toči, dobro preberite, kakšne velikosti je in za katere znamke ter modele avtov je namenjen. Zaščita se mora prilegati dokaj tesno, da boste lahko pod avto pritrdili elastične trakove, ki bodo zaščito držale na mestu tudi, če bo vlekel veter.

Pokrivalo za avto morate na avto namestiti še preden se neurje res začne in piha  veter, ker je med tem težko namestiti zaščito in morata biti vsaj dva človeka, da to storita. V še normalnih razmerah boste pokrivalo lahko namestili sami. Ko je neurja konec, ga tudi snamete lahko sami, vendar imejte s seboj neko nepremočljivo vrečo, ker se ne bo mogel posušiti v kratkem času in ga boste morali raztegniti na večjo površino, ko boste za to imeli priložnost. To pokrivalo lahko uporabite tudi kot zaščito pred soncem in pred tem, da bi barva avtomobila bledela. Pozimi je treba biti previden, da se ne prime na avto tako, da zamrzne, če pa se to zgodi, ga odmrznite z mrzlo vodo in ne s toplo. Drugače lahko steklo na avtu tudi poči.

Bodite brez skrbi

Pokrivalo za avto se splača kupiti že iz tega gledišča, da avto poleti pokrijete, ko nikakor ne veste, kdaj bo nevihta zajela območje. Če ste v službi, v šoli ali pri zdravniku ali v trgovini, potem lahko da niti opazili ne boste, da zunaj divja nevihta s točo. Včasih ni nobene možnosti avto rešiti pred njo, ker bi tudi sebe ogrozili, saj toča lahko rani vašo glavo in telo. V tem primeru je bolje, da ga pustite tako, kot je in upate na najboljše.

Če pa imate pokrivalo za avto in ga tudi uporabite, potem boste lahko šli kamorkoli brezskrbno in boste lahko avto pustili zunaj na parkirišču. Tudi, če se vmes zgodi ujma s točo, bo varen.

Kakšno pokrivalo kupiti, da bo delovalo?

Na trgu je res veliko različic pokrival in večina niso najbolj primerna za točo, ker jih lahko prebije. Najboljše je pokrivalo za avto, ki ima nekaj plasti močnih umetnih  vlaken ter je debelo in pokrije avto od pokrova motorja pa do zadnjega blatnika. Dobro je, da ima še nekaj rezerve ob straneh in pa tudi zaščito ob strani, da se ne poškodujejo ogledala, katera je dobro tudi zložiti ob avto.

Vedno torej preverite debelino pokrivala, saj tanko pokrivalo za avto nikakor ne deluje in samo mislite, da je v redu. Preverite tudi, kakšne ima elastike, s katerimi se pokrivalo pritrdi za spodnji del avta. Kljukice in vse, kar se dotika avta, ko zategnete elastike, morajo biti zaščitene z mehko gumo ali z drugim mehkim materialom, ki vašega avta ne bo poškodoval. Ko piha veter, bo skušalo pokrivalo odnesti in takrat se gumice močno napenjajo. Zato morajo biti narejen kakovostno.

Če pokrivala za avto nimate, je edina možnost, da avto rešite pred točo ta, da nanj namečete čim več debelih prešitih odej, če nimate možnosti, da bi ga umaknili pod streho. Če jih veter ne odnese in se napojijo prej z vodo, bodo gor tudi ostale in pomagale rešiti avto.

Nedavne objave