Plezalna oprema


Ste radi v naravi, se podajate ko imate čas v gore. Gore nam nudijo res nekaj lepega, se sprostimo ter naužijemo lepot. Kdor ne obiskuje naših prelepih gor tega si ne more predstavljati. Ampak za v gore moramo biti tudi pripravljeni. Tu se ne gre samo za kondicijo, tudi za plezalno opremo. Sodobna oprema za plezanje, nam nudi varnost v gorah da se nam ne more kaj zgoditi.

plezalna oprema

Če se odpravljate v visoko gorje ne brez plezalne opreme. Plezalna oprema je nujna za vašo varnost. Ne tvegajte svojega življenja, ker življenje čudovito. Še preden sploh pomislimo, da se bomo podali v visoko gorje se moramo pravilno opremiti. Govorim o visoko gorju, ja tam smo največkrat v nevarnosti. Saj tudi malih hribov ne smemo podcenjevati in imeti vse potrebno. Plezalna oprema vsebuje kar nekaj opreme, zato vedite, da tudi ni tako poceni. Ker tukaj moramo gledat res na kvaliteto, tu ne gledat na denar. Naj bolj se vam splača pogledat v FireRescue, kje vam bodo ponudili pravo kvalitetno plezalno opremo. Kaj vsebuje vse plezalna oprema? Na prvem mestu je sigurno čelada, ker ne rabi velik kamen priletet na vašo glavo, nastane lahko kar velika nezgoda. Tudi na čevlje moramo pomislit, nabavit prave gojzarje, če pa bomo plezali po stenah pa plezalne čevlje. Ne pozabite na plezalni pas ter samovarovanje. Te stvari nujno rabite, ko se spopadate z zajlami in klini. Tako bi moral biti vsak opremljen, ko se poda na triglav, kar danes tega ne vidimo. Če se odločimo za plezanje, še moramo dokupit kar nekaj dodatkov. Kaj vse rabite v stenah ne bom pametovala, ker se tukaj najbolj ne spoznam. Vam pa bodo pomagali vsaki trgovini, kjer vam nudijo vse za gorništvo.

Plezalna oprema ne sme nikoli ostati doma, ko se odpravljate v gore. Vedno jo moramo dat v nahrbtnik, ne iščite nesreče, raje se počutite varno v gorah ter uživajte.

Nedavne objave