Peči na drva za udobno in učinkovito ogrevanje


V podjetju Termoting d.o.o. so specializirani za različne vrste ogrevalnih sistemov: peči na drva, sekance, lesne pelete, plinske in oljne kotle, toplotne črpalke ter sončne kolektorje. Izbira peči na drva je res raznolika. Njihova ekipa strokovnjakov vam ne ponudi le vrhunske dobave opreme, temveč tudi strokovno montažo z najkakovostnejšimi materiali. Preden sprejmete odločitev, se njihovi strokovnjaki učinkovito posvetujejo z vami, obiščejo vaš objekt, izdelajo projekte in vam predstavijo ugodne ponudbe.

S premišljeno izbiro ogrevalnega sistema do okolju prijaznejšega bivanja

Razpolagajo z raznoliko ponudbo ogrevalnih sistemov, kjer posebej izstopajo ekološke možnosti ogrevanja. Ti sistemi uporabljajo obnovljive vire kot so les, voda, zrak ali zemlja, kar prispeva k trajnostnemu ogrevanju. Čeprav je uporaba plina in elektrike za ogrevanje nekoliko upadla zaradi naraščajočih cen, ogrevanje na plin še vedno ostaja privlačna izbira za tiste, ki želijo visoko stopnjo udobja v svojem objektu.

Peči na drva

Toplo in udobno bivanje z naravnim virom ogrevanja

Peči na drva ostajajo ena najbolj priljubljenih možnosti ogrevanja za tiste, ki želijo združiti udobje bivanja s prijaznostjo do okolja. Če iščete energetsko učinkovit način ogrevanja, so peči na drva odlična izbira. Kljub naraščanju priljubljenosti sodobnejših ogrevalnih sistemov kot so toplotne črpalke, peči na drva ohranjajo svojo privlačnost, saj nudijo udobje, nizke stroške energije in dostopnost lesa, ki je v Sloveniji obilen vir obnovljive energije.

Zanesljivost, dostopnost in okoljska prijaznost

Peči na drva prinašajo številne prednosti v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi. Les je domač, tradicionalen in lokalno dostopen vir, kar omogoča zanesljivo oskrbo z energijo. Poleg tega je lesa v Sloveniji veliko kar pomeni, da je ogrevanje na drva ekonomična izbira. Les se lahko uporablja v različnih oblikah kot so polena, sekanci, peleti ali briketi, zaradi česar je prilagodljiv in enostaven za uporabo.

Izboljšajte učinkovitost z modernimi pečmi na lesno biomaso

Pri prehodu na ogrevanje z lesno biomaso je ključno, da se opremite z energetsko učinkovitimi in sodobnimi pečmi ter kotli. Posodobitev ogrevalnega sistema z ustrezno kakovostno opremo je ključnega pomena za doseganje optimalne učinkovitosti. Moderne peči in kotli omogočajo visok izkoristek lesa, kar je še posebej pomembno, saj presega izkoristke starejših sistemov za kar približno 30%.

Kako izbrati pravi ogrevalni sistem za vaše potrebe

Pri izbiri peči na lesno biomaso je ključno upoštevati več dejavnikov. Prvič, preučite svoje potrebe po toplotni energiji, saj je od tega odvisna zmogljivost sistema. Razmislite o vrsti lesne biomase, ki jo želite uporabljati. Če že imate domača polena, je odgovor verjetno že jasen. Če razmišljate o nakupu, pa lahko razmislite tudi o lesnih peletih, ki so prav tako učinkovit vir energije. Ne pozabite na pravilno dimenzioniranje kotla, kar naj izvede usposobljen strokovnjak. Posvetite pozornost tudi pripravi prostora za skladiščenje peletov ali polen, in upoštevajte finančno naložbo.

Revolucionarni modeli za udobno ogrevanje

Ponudba peči na drva obsega vrhunske modele Herz Firestar, ki predstavljajo inovativno rešitev za udobno ogrevanje. Med številnimi prednostmi izstopa patentirana dvovrtinčna izgorevalna komora, ki omogoča izjemno učinkovito in ekonomično izgorevanje lesne biomase. Ta revolucionarna komora poveča volumen za optimalno mešanje lesnega plina s kisikom, kar rezultira v enakomernem plamenu, porazdeljenem med dve komori. Dodatna prednost peči Firestar je samodejno čiščenje toplotnega izmenjevalnika, kar olajša vzdrževanje, saj peči nimajo bočnih odprtin za čiščenje odpadnega pepela.

Izgorevalna komora peči na drva Herz Firestar je izdelana iz visokotemperaturnega betona brez kovinskih delov, kar zagotavlja trajnost in dolgo življenjsko dobo. Velika polnilna odprtina omogoča uporabo polmetrskih polen, kar omogoča dolgotrajno ogrevanje do 8 ur brez pogostega dodajanja drv. Nepregorni visokotemperaturni beton preprečuje obrabo, kar prispeva k vzdržljivosti peči in visoki učinkovitosti izgorevanja. S tem modelom peči Herz Firestar boste doživeli optimalno kombinacijo udobja in trajnosti.

Optimalno izgorevanje in nizke emisije s tehnologijo lambda sonde

Vse peči na drva iz ponudbe so opremljene s tehnološko napredno lambda sondo, ki predstavlja ključno komponento za nadzor izgorevanja. Lambda sonda neprekinjeno spremlja vrednosti dimnih plinov ter reagira na kakovost goriva, kar omogoča doseganje odličnih rezultatov pri izgorevanju in izjemno nizkih emisij. Sonda avtomatično uravnava dovajanje primarnega in sekundarnega zraka, kar zagotavlja optimalno čisto izgorevanje, tudi pri delni obremenitvi.

 

Nedavne objave