Otroške posteljice – nepogrešljiv del dojenčkove sobe                                                        


Veselo pričakovanje mladih staršev je v prvih mesecih nosečnosti povezano z ugotavljanjem zdravstvenega stanja ploda, ki mu sledi nestrpno opremljanje otroških prostorov ter čakanje na dan, ko se z njim prvič srečajo. Med nepogrešljiv del opreme zagotovo sodijo otroške posteljice, ki morajo biti varne, funkcionalne, sočasno pa starši vse večji poudarek dajejo tudi njihovi estetiki, ki privzdigne bivalni prostor bodočega radovedneža oziroma radovednice.

Zibelke za novorojenčke zagotavljajo prve vtise dojenčka o svetu

Rojstvo otroka je za vse starše poseben dogodek, ki spodbudi prijetna čustva brezpogojne ljubezni. Veselo pričakovanje že v času nosečnosti spodbuja k raziskovanju možnosti za najbolj optimalne pogoje, ki omogočijo prihod novorojenčka na svet. Slednji je na začetku nebogljen ter vajen izključno omejenih prostorov ter zaznave maminih življenjskih funkcij. Prav zato je priporočeno, da novorojenček prve mesece življenja preživi v košku ali obposteljni posteljici. Kje so prednosti?

otroške posteljice
Otroške posteljice zagotavljajo varen prostor za spanje dojenčka.

 

Koški za novorojenčke so idealna izbira za novorojenčku, saj mu zaradi omejenosti prostora nudijo občutek varnosti in domačnosti. Po prihodu iz omejenega in varnega okolja maternice je namreč njegovo pojmovanje varnosti povezano prav z občutki omejenosti (lahko rečemo tudi utesnjenosti) prostora.

Koški in zibelke so priročen del dojenčkove opreme, v zadnjem času pa so na voljo estetsko dovršene različice, ki se zlahka vklopijo v vaš dom in podobo otroške sobe (ali pa spalnice staršev, če se odločite, da novorojenček sodi v prostor skupaj s starši).

In na kaj morate pri nakupu paziti? Pomembno je, da izberete ležišče, ki se ne pogreza pod dojenčkovo težo, zibelke pa morajo nuditi tudi zadostno zaščito dojenčku pred padci s posteljice. Pri uporabi pa bodite vedno pozorni na morebitne odvite vijake ali druge posebnosti, ki bi lahko vplivale na morebitno varnost uporabe izdelka.

Obposteljne posteljice kot oblika sobivanja otroka in matere

Mladi starši pogosto iščejo rešitev, ki pomeni enostaven prehod med posteljo staršev ter prostorom za novorojenčka oziroma dojenčka. Take rešitve ponudijo obposteljne posteljice, ki jih enostavno postavite ob rob postelje staršev. Na ta način zagotovite spalni prostor staršem ter njihov boljši spanec, sočasno pa dojenčku omogočite hiter in enostaven dostop do maminega naročja, ko ga otrok potrebuje. Tako se boste boljše naspali prav vsi, predvsem pa mamice, ki pogosto ob dojenčku, če ta spi v skupni postelji, ne spijo dobro, saj se bojijo, da ga bodo zadušile.

 

malčki
Malčki potrebujejo svoj spalni prostor.

 

Otroške posteljice za malčke

Hitra rast in razvoj vodita v potrebo po nadgradnji otroške sobe in nakup nove otroške posteljice. Vsak malček v paleti možnosti z veseljem (ob pomoči staršev, seveda) poišče najboljšo možnost zase. Nabor otroških postelj je izredno velik, v osnovi lahko izbirate med enojnimi posteljami, pogradi ter pogradi z dodatnim ležiščem, da bo lahko vaš malček na obisk sprejel tudi svojega najboljšega prijatelja oziroma prijateljico.

Otroške posteljice, ki jih izberete so lahko v obliki avtomobila, ki jih najpogosteje naravnost obožujejo fantki, deklice pa bolj prepričajo živalski motivi, srčki, oblački ter motivi princesk. Primernost otroške posteljice je torej odvisna od estetske podobe, seveda pa morate sočasno preveriti tudi predvidene dimenzije postelje, morebitne ograjice, ki so zlasti primerna izbira za vse malčke, ki se med spanjem pogosto obračajo in spreminjajo svoj spalni položaj.

 

Nedavne objave