Ograje iz lesa poskrbijo za unikaten videz našega dvorišča

Vam stara ograja ne služi več, ali pa ste se jo samo naveličali in bi jo radi zamenjali? Če še nimate v mislih nobene specifične, vas čaka težka naloga. Na trgu je ponudb za ograje ogromno. Izbirate lahko med klasično, panelno, palisadno, leseno in še več. Če se boste odločili za leseno, vam zagotavljamo, da vam bodo Hrovat ograje iz lesa dale poseben videz in občutek domačnosti.

Lesene ograje dajo unikaten videz, saj so prepletene z različnimi elementi. Najbolj klasične imajo diagonalne, horizontalne in vodoravne panele. Lahko jih nadgradimo in tako z uporabljeno domišljijo dobimo različne variante.

Pri mizarstvu Hrovat se pri izdelavi lesenih ograj še posebej potrudijo. Uporabljajo samo masiven les sibirskega macesna ali smrekovega treh različnih kvalitet. Sušijo ga v sušilnici in s tem preprečijo raztezanje lesa v slabih vremenskih razmerah. Posledično prihaja do manj razpok ali poškodb na lesu. Lahko pa ga po vaši želji termično obdelajo. Izdelujejo tudi ograje iz eksotičnega lesa, kot je naprimer cumaru les, ki je brazilski in je poznan po izjemni trdnosti in trajnosti. Da so lepšega videza, jih dvojno brusijo. S tem tudi dosežejo boljšo oprijemljivost zaščite. Vsak kos lesa zaščitijo z lastnim impregnacijskim sredstvom in tako podaljšajo življensko dobo ograje.

Če se boste odločili, da boste sami izdelali ograjo, lahko pri njih kupite ves material. Ko boste imeli ograjo izdelano, jo lahko čisto enostavno namontirate. Najprej določite traso po kateri bo potekala ograja. Natančno določite in izmerite vse kote. Nato določite mesto stebrička na obeh koncih trase in izkopljite luknjo. Vanjo postavite stebriček tako, da bo eno tretjino v zemlji. Pazite, da bosta oba stebrička enake višine. V luknjo nato vlijete beton in ga dobro pretlačite. Na vrhu naj bo stebriček ovalne oblike, da se dež ne steka po lesu. Ko se po 24 urah beton posuši, na stebričke pribijete vezne late na njih pa po celotni dolžini pribijete deske za ograjo. Sledi le še zaščita in barvanje ograje po vaši želji.