Kako ograja za posteljo zavaruje vašega otroka pred nevarnostmi


Ograja za posteljo je zelo priporočljiva zato, da varuje malčka pred tem, da med spanjem pade s postelje, saj ga ograja za posteljo zadrži. Otroci se veliko premikajo med spanjem, ker dosti spijo in tudi veliko sanjajo, zato se premetavajo ter kotalijo. Kar naenkrat se znajdejo na robu postelje in lahko padejo tudi na tla, kar lahko povzroči poškodbe ter strah za vse življenje. Da bi otroka lahko pustiti mirno spati in da ste brez skrbi, ga zavarujte z ograjami, ki so izdelane iz naravnega ali sintetičnega materiala prav za ta namen.

ograja za posteljo

Večnamenska ograja za posteljo

Kakovostna ograja za posteljo je lahko tudi večnamenska. Odvisno je, katero boste izbrali. Nekatere ograje lahko postavite okoli postelje, na posteljo ali kamorkoli v prostor, kjer je nevarnost, da se otrok poškoduje. To so običajno stopnice, kamin, pečica, mize in drugo pohištvo s katerega lahko otrok potegne dol predmete in podobno. Sami veste, kje točno imate pri vas doma nevarne točke za otoka, ki se plazi ali je komaj shodil in nima nobenih izkušenj še.

Največ padcev se dogaja s postelje, zato ne pozabite posteljo zavarovati. Postelje morajo biti višje od tal, zato, da se otrok dobro razvija, ker potrebuje kisik med spanjem. Pri tleh je veliko dušika, zato so postelje dvignjene z namenom zdravega spanja. Omogočite otroku, da bo še varen poleg vsega. Vaše življenje bo tako postalo brezskrbno, kar dobro veste tisti, ki ste starši, kakšen strah se naseli v vaše življenje kar naenkrat, ko se otrok rodi, da bo z njim vse v redu. Ta strah poznajo zgolj starši. Ograja za posteljo bo to rešila v trenutku.

Večnamensko ograjo lahko uporabite tudi kot stajico in otroka ogradite na določenem prostoru v stanovanju ali zunaj, da se v miru igra in ne more zaiti na nevarna področja, ki jih ne pozna in nima še strahu pred njimi.

Katere vrste ograj obstajajo

Na spletni strani boste ugotovili, da ograja za posteljo obstaja v več različicah. Nekatere so namenjene samo za posteljo in se je jih pritrdi nanjo. Eno stranico lahko premikate in odpirate ali zapirate po potrebi, odvisno je, ali otrok spi ali ne in ali ga morate previti ali se z njim igrate. Če je otrok malo večji, bo lahko tako tudi sam plezal na posteljo in z nje.

Posebna ograja za posteljo ima še dodatke, ki so izjemno koristni za otroka. Eden od dodatkov je mreža proti komarjem in drugemu mrčesu, ki otroka ne bo nadlegovala med spanjem ali igranjem. Zavesa ni samo koristna, ampak je tudi zelo lep okras za otroško posteljo. Hkrati ima lahko nameščena igrala, kot so krogi s predmeti, ki otroka uspavajo ali pa se z njimi zamoti, ko se zbudi in vas še ni ob njem. S tem tudi razvija motoriko, vid ter druge čute, ki jih mora razviti čim prej, da je zdrav.

Otrok bo bistveno varnejši z ograjo in vi mirnejši, zato je to res dobra izbira za starše, da si olajšate življenje ter prva leta z otrokom, ki so najbolj občutljiva ter pomembna za to, da bo v prihodnosti zdrav, srečen ter vesel.

Nedavne objave