Odkup aluminija na hiter in zelo enostaven način


Odkup aluminija je vedno bolj donosna storitev, ki združuje marsikatero prednost. Odkup aluminija po dobri ceni tako predstavlja odličen način, da nekaj dodatnega zaslužite, poleg tega pa se znebite odvečnega odpadnega materiala. Ko se odločate za ponudnika storitve odkupa, morate biti pozorni na njegovo ustreznost. Pogosto namrč lahko zaznate, da se odkupne cene med različnimi ponudniki precej razlikujejo. Kako je to mogoče, če pa je cena na kg odpadnega aluminija določena? Razlike nastanejo zaradi različnih pogojev odkupnih podjetij, marsikatero od njih pa želi na svojih strankav tudi nepošteno zaslužiti. Zato za odkup aluminija izberite tistega odkupovalca, ki ima vse potrebne certifikate in dovoljenja, saj mu boste le tako lahko zaupali.

odkup aluminija

Kaj je aluminij

Aluminij je eden najbolj uporabljenih kemijskih elementov v današnjem gospodarstvu. Srečamo ga lahko v različnih industrijah od kuhinjskih predmetov (Alu folije, pločevinke) do letalske, gradbene in vesoljske industrije. Prepoznamo ga lahko po njegovi značilni srebrni barvi. Ima nekaj zelo uporabnih in ugodnih lastnosti, kot so odpornost proti koroziji, enostavna obdelava in oblikovanje. Aluminij je tudi nemagneten in se ne iskri, zato ga lahko s pridom uporabljamo v nevarnih in eksplozivnih okoliščinah. Aluminij sam po sebi ni posebej močan in trden, vendar pa se njegove prednosti pokažejo v kombinaciji z drugimi elementi, kot je na primer silicij, magnezij ter baker. Gre za  izredno uporabne zlitine, ki so izredno lahke vendar zelo odporne. Dobro prevaja električno napetost, zato je pogosto eden izmed temeljnih materialov pri električnih daljnovodih.

Kot lahko opazimo, aluminij srečamo praktično povsod, v vsakem gospodinjstvu. Zahvaljujoč njegovi razširjenosti in uporabnim lastnostim, pa je vedno bolj priljubljen tudi odkup aluminija. Ta na trgu dosega zelo lepo ceno, kar vam omogoča soliden zaslužek. Zato pobrskajte po vašem domu, kleti, garaži ali podstrešju – zagotovo boste našli kar nekaj odpadnega aluminija, ki ga lahko namenite v odkup. Poleg zaslužka pa boste pridobili tudi na prostoru.

Kako poteka odkup aluminija

Verjetno se sprašujete, kako sploh poteka odkup aluminija? Ko v svojem domu najdete odpadni aluminij in izdelke iz njega, najprej pokličete ustreznega ponudnika. Z njim se kar po telefonu pogovorite o kakovosti surovin in mu podate okvirne informacije, ki jih le ta potrebuje.

V drugem koraku sledi ogled odpadnega materiala. Če je le tega zelo veliko, potem ponudnik opravi tudi ogled odlagališča in sestavi načrt odvoza. V nekaterih primerih je potrebno material zaradi velike teže tudi razdvojiti, kar se opravi s pomočjo posebnih škarij ali s pomočjo plamenskega rezanja. Nato ves material hitro in varno naložijo ter odpeljejo v reciklažo – zakaj je ta zelo pomembna, vam razložimo v nadaljevanju.

Manjše količine aluminija lahko pripeljete tudi sami, vam pa v vsakem primeru svetujemo, da izberete profesionalca. Pri tem sicer zelo uporabnem materialu je namreč ključno, da ga po prenehanju uporabe pravilno recikliramo in nato ponovno uporabimo. Odlaganje aluminija v naravi nikakor ni primerno. Tisti, ki mu boste odpadne izdelke iz aluminija prodali, pa se mora tega dobro zavedati in se poslužiti dovoljenih in za okolje varnih metod recikliranja.

Cena za odkup aluminija

Poznamo več različnih vrst aluminija, ki vplivajo na njegovo čistost. Ta vsestranski material lahko najdemo v pločevinkah hrane in pijače, v gradbenem materialu, avtomobilskih delih, pohištvu in žicah. V svetu odkupa odpadnih kovin boste velikokrat naleteli na izraz umazan aluminij. S tem izrazom označujemo izdelke, ki poleg aluminija vsebujejo tudi številne ne-aluminijaste primesi. Ta seveda ne bo prinesel enakih cen kot tako imenovani čisti aluminij.

odkup aluminija

Odkupna cena, ki jo boste dobili za vaš odpadni aluminij pa je odvisna prdvsem od kakovosti materialov ali elementov, njihove čistosti, starosti, teže, vaših posebnih zahtev pri odvozu in podobno. Čisto vsaka cenitev je zato individualizirana glede na značilnosti elementov in posebnih potreb pri odvozu. Seveda pa boste za odkup aluminija, ki je čist in dobro ohranjen, lahko dobili tudi do dvakrat več denarja kot v primeru, da je ta zabarvan ali nečist. Ponovno pa vam polagamo na srce, da izberete zanesljivega in poštenega ponudnika.

Potek reciklaže

Aluminij ima številne dobre in uporabne lastnosti, ena izmed njih pa je vsekakor njegova možnost 100% reciklaže. Med postopkom namreč ne izgubi svojih prvotnih karakteristik. Za pravilno reciklažo sta potrebna strokovno znanje in usposobljenost. Če imate tudi vi doma odpadni aluminij ne odlašajte, ampak se odločite, da staro šaro pretvorite v dobiček.

Odkup aluminija pa poleg zaslužka predstavlja tudi odličen način, da poskrbite za čisto okolje. Kako torej poteka sam postopek reciklaže? Za večje količine materiala je potrebna posebna oprema, ki zagotavlja visoko nosilnost odvoznih strojev, pa tudi varnost pri delu, saj so lahko odpadni delci tudi ostri in nazobčeni. V posebej prilagojenih obratih nato sledi postopek reciklaže do 100% uporabnosti – recikliran aluminij se namreč ponovno uporabi za izdelavo novih izdelkov.

Odkup večjih količin aluminija in odvoz zahtevata tudi posebne pripomočke za nalaganje materiala na vozilo. Vsak izvajalec omenjene storitve odkupa mora svojo dejavnost prav tako registrirati in pri svojem delu upoštevati stroge zakonske določbe glede varovanja okolja in zdravja pri delu.

Nedavne objave