LED žarnice


Za sodobno in varčno osvetlitev vašega doma lai pa tudi poslovnega in pisarniškega prostora vam bodo zelo prav prišle LED žarnice, o katerih si lahko več zanimivih dejstev preberete na povezavi https://www.preberite.si/led-zarnice/.

Sodobne žarnice so v zadnjih nekaj letih naredil večji razvoj, kot prej v sto letih. Kot verjetno vsi dobro vemo,s mo dolga desetletje uporabljaji klasične žarnice z žarilno nitko, ki so sicer naše domove osvetljevale s prijetno toplo svetlobo, vendar pa niso bile najbolj varčne. V zadnjih letih pa so se razvile sodobne LED žarnice, ki so izjemno varčne in lahko povprečnemu uporabniku privarčujejo tudi do ene polovice električne energije.

LED žarnice

Zato se vse več uporabnikov odloča za zamenjavo klasičnih žarnic z LED žarnicami, da privarčujejo pri stroških električne energije. S svojo sodobno tehnologijo so moderne LED žarnice izjemno varčne, polg tega pa je njihova življenjska doba precej daljša od klasičnih žarnic z žarilno nitko. Njihova edina manjša pomanjkljivost je bava svetlobe, ki jo oddajajo. Klasična žarnica z žarilno nitko oddaja svetlobo v barvi 2300 do 2600 K, kar predstavlja tudi najbolj zdrav svetlobni spekter za naše oči. LED žarnice pa oddajajo svetlobo v barvi od približni 2800 K pa tja do 6500 K in nekatere tudi še višje. Kaj to pomeni? Višja kot je K oznaka bolj bela je svetlobain več modre barve ima primešane. Modra barva pa na naše oči deluje precej utrujajoče in zato ni priporočljiva za dolgotrajno osvetlitev prostorov. Torej je nasvet, da ste pri nakupu novih LED žarnic pozorni na barvo svetlobe, ki jo oddajajo. Vse sodobne LED žarnice imajo na embalaži napisano barvo svetlobe, zato vam ne bo težko izbrati tiste, ki oddajajo bolj rumeno svetlobo in ki imajo torej oznako barve čim nižjo. Ta nasvet je vsekakor dobro upoštevati in tako boste lahko brez težav veliko privarčevali pri porabi električne energije, vaše oči pa ne bodo dodatno obremenjene zaradi neprimerne in utrujajoče barve svetlobe, ki jo nekatere žarnice oddajajo.

Nedavne objave