Laboratorijska oprema od A do Ž


Vrhunska laboratorijska oprema svojemu uporabniku predstavlja optimalno rešitev pri izvajanju različnih testiranj in poizkusov, v namen izboljšanja že obstoječih procesov ali odkrivanja novih možnosti. Podjetje Celab d.o.o. vam zagotavlja vse to in še več. Njihova ponudba laboratorijske opreme zajema kakovostno opremo, uporabno v najrazličnejših panogah – vse od medicine, farmacije, živilske industrije in biotehnologije pa do testiranj in raziskav s področja gradbeništva in industrije. Laboratorijska oprema je tisti ključni element, ki izvajalcu olajša celoten delovni proces in mu pomaga priti do iskanih rezultatov. Gre za pripomočke, ki morajo biti izdelani iz najkakovostnejših materialov, odpornih na  številne okoljske vplive. Seveda se laboratorijska oprema razlikuje glede na panogo, kjer je potrebna. Če se gibljete v eni izmed prej naštetih panog, potem obvezno preberite nekaj spodnjih vrstic in ugotovite, katera laboratorijska oprema je primerna za vas.

laboratorijska oprema

V znanstvenem laboratoriju za zdravila

Ko preberemo besedo laboratorijska oprema, večina od nas pomisli na znanstvenika v beli halji, ki je zatopljen v obsežne zapiske in številne epruvete, napolnjene z različnimi tekočinami. Strokovno gledano lahko rečemo, da se je večini izmed nas pred očmi narisala situacija iz farmacevtskega laboratorija. Laboratorijska oprema, ki jo potrebuje farmacija, medicina in biotehnologija mora, za potrebe raziskav, omogočati izvajanje testiranj v kontrolirani atmosferi. Celab d.o.o. vam zagotavlja laboratorijsko opremo svetovno priznanega proizvajalca Memmert – sušilno/grelne komore, inkubatorji, vodne/oljne kopeli in klimatske komore.

Raziskave v gradbeništvu

Redko kdo poveže laboratorij z gradbeništvom, saj si vsi najprej predstavljamo gradbišče, kjer ni prostora za izvajanje finih del. Pa je to dejansko daleč od resnice, saj gradbeništvo zahteva kar precej raziskav, namenjenih izboljšavam samih gradbenih procesov. Analize v gradbeništvu pa zagotavljajo tudi varnost vseh nas, saj z njihovo pomočjo dokaj hitro zaznajo napake, ki so nastale tekom same gradnje. Izbirate lahko med široko ponudbo laboratorijske opreme priznanih dobaviteljev, ki je namenjena pripravi, obdelavi, preizkušanju in analizi različnih materialov, objektov in tal. Govorimo o agregatih, aparatih za analizo asfalta, bitumna in betona, porozimetrih, dinamičnih ploščah, elektromagnetnih sondah in številnih drugih.

Testiranja v industrijskih panogah

V številnih industrijskih panogah, predvsem pa v živilski industriji, je nujen nadzor kakovosti končnih izdelkov. Laboratorijska oprema je tako nepogrešljiva tudi na tem širokem področju. S pomočjo merilnih instrumentov, naprav za termično obdelavo in preizkušanje materialov, sušilnikov ter klimatskih komor in kopeli, strokovnjaki v laboratorijih vsakodnevno izvajajo analize kakovosti in tako skrbijo, da so kupljeni izdelki neoporečni. Laboratorijska oprema je najbolj razširjena v živilski industriji, kjer mora biti kontroling še toliko bolj natančen in precizen, saj ima lahko oporečna hrana zelo škodljive posledice za ljudi.

Izberite le  najboljše

Laboratorijski opremi, ki jo kupujete v namen raziskav, morate popolnoma zaupati, prav tako pa tudi njenemu ponudniku. Celab d.o.o. je izkušeno in zanesljivo podjetje, ki svojim strankam nudi celovito storitev. Poleg široke ponudbe laboratorijske opreme, vam nudijo tudi podporo in servis kupljenih aparatov. Ker jim zaupanje in zadovoljstvo strank največ pomenita, veliko vlagajo v pozitivno podobo podjetja. Renome si zagotavljajo s ponudbo vodilnih nemških dobaviteljev, kot je na primer Memmert, Infratest, Haver & Boecker, Testing, in drugi. Ponudbo laboratorijske opreme prilagodijo vašim željam in potrebam, seveda ob upoštevanju namembnosti uporabe. Njihov prvak med laboratorijsko opremo pa je definitivno Memmert, sinonim kakovosti. Svojim uporabnikom zagotavlja najboljšo kakovost, uporabnost in zanesljivost – vse, kar se od laboratorijske opreme tudi pričakuje.

laboratorijska oprema 1

V farmacevtskem in živilskem laboratoriju ali na gradbenem terenu ni prostora za napake. Tudi tiste najmanjše niso dovoljene, saj gre za zdravje in varnost ljudi. Brez zanesljive laboratorijske opreme pač ne morete biti 100% prepričani v pravilnost svojega dela. Lahko bi celo trdili, da je zanikanje potrebe po kakovostni laboratorijski opremi etično sporno, saj lahko zaradi nekritičnosti ogrozimo številna človeška življenja. Če želite s svojimi raziskavami izstopati od povprečja, potem verjamemo, da o nakupu kakovostne opreme  ne razmišljate več, ampak že izbirate tisto, ki jo potrebujete v svojem laboratoriju.

 

Nedavne objave