Kuhinja z otokom za vse, ki ljubijo odprtost


Znane šele nekaj desetletij, a vendar tako aktualne v skoraj vsakem domu, ponujajo odprtost, veliko možnosti uporabe ter odprtega prostora. Če ste ljubitelji odprtih, svetlih in funkcionalnih prostorov, bo ta kuhinja z otokom prava izbira za vas in vaš dom. To je kuhinja prihodnosti, ki slovi po estetiki, kakovosti in udobju bivanja.

Otok lahko preuredimo, v karkoli želimo. Lahko je to postaja za pripravo hrane, lahko je glavni pult z napo in ploščo, na kateri se bo okusna hrana kuhala, lahko pa služi tudi kot neke vrste jedilni kotiček, ob katerem se vsi zberete in pojeste kosilo. Možnosti je veliko, katero boste uporabili vi?

Kuhinja z otokom

Uporabnost in prednosti

Kuhinja z otokom je, kot smo že omenili, osrednji del kuhinje, s katerim si lahko pomagamo ob pripravi, razporeditvi in predstavitvi same hrane.

Kako je otok uporaben?

Ne glede na to, za kaj jo boste uporabili, bo zmeraj služila kot funkcionalen in estetski element, ki stoji v osrednjem delu vaše kuhinje. Po želji ga lahko uredite oz. uporabite kot:

 • kuharsko postajo s štedilnikom in napo,
 • za predstavitev okusnih jedi,
 • za razna druženja,
 • pripravo hrane,
 • nanj lahko postavite tudi pomivalna korita in imate otok na primer, samo za pomivanje posode,
 • služi lahko prav tako kot neke vrste šank in podobno.

Možnosti, da je le-ta uporabna, je veliko. Tukaj se da ogromno prilagajati, dodajati in odvzemati. Lahko si prav tako izrišete čisto svojo unikatno verzijo, ki bo primerna samo za vaš prostor in se bo skladala z vašo notranjo arhitekturo.

Kuhinja z otokom in njene prednosti

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj prednosti, ki vas bodo zagotovo prepričale za nakup, če ste morda v dvomih ali jo izbrati ali ne.

 • Ima vse potrebno za pripravo obroka na enem mestu,
 • vsebuje velik in dodaten prostor za shranjevanje in samo delo,
 • če okoli otoka postavite nekaj stolov, se lahko spremeni v prikupen jedilni kotiček za vso družino,
 • drži se je izredna funkcionalnost, saj se lahko prilagaja vašim željam in seveda potrebam,
 • zapolni prazen prostor in mu da estetski, moderen videz,
 • na voljo je ogromno načinov, materialov, barv in kombinacij, s katerimi lahko zapolnite in popestrite prostor.

Za to, da je kuhinja z otokom lahko postavljena v vaš prostor, pa ne velja pravilo, da mora biti le-ta velik in dolg, saj se ta osrednji pult seveda prilagodi velikosti in kljub temu pričara prijetno vzdušje. Kaj pa narediti, če resnično nimate prostora za lep otok?

Kuhinja z otokom in njena alternativa

Kadar se zgodi, da za postavitev nimate prostora, oz. se ta ne bi skladal s prostorom, je tukaj alternativa, ki vas bo prav tako navdušila. Na voljo je namreč polotok, ki se na eni strani drži ostalih pultov ali stene. Če bi si vizualno to znali predstavljati, je to del, ki ustvarja črko L v vaši kuhinji. Seveda ni nič manj atraktiven kot otok in ponuja enake možnosti, morda celo boljše.

Ker ga ni v osrednjem prostoru, imate možnost drugače izkoristiti prostor in vzeti to kot prednost, ki daje vaši kuhinji poseben, vendar drugačen videz.

Cenovna omejitev

Ker stereotipno velja za ekstravaganco in individualnost, jo je tudi treba drago plačati. Če se malenkost poglobimo in zadevo raziščemo, hitro ugotovimo, da ni ravno tako. Cena takšne kuhinje seveda narašča z velikostjo ter s številom elementov, ki jih izberete, nato pa tudi z izbiro gospodinjskih aparatov, posebnih želja, realnih potreb in možnost.

Po grobih ocenah vas lahko kuhinja z otokom stane v povprečju od 3.500 € naprej. Cena je nato navzgor neomejena, saj se materiali, barve in drugi dodatki seštevajo k osnovni ceni.

Izbire je veliko in prav tako možnosti, da bo vaš prostor popolnoma takšen, kot ste si ga zamislili. Če se vam še kljub temu porajajo kakšna vprašanja ali dvomi, vam priporočamo posvet s strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati glede prave izbire za vaš prostor in želje, tako da bo lahko prostor z otokom funkcionalen in bo služil svojemu namenu.

Nedavne objave