Izberite kartuše, ki so primerne za vaš tiskalnik


Iščete primerne kartuše za vaš tiskalnik, ki bi jih naročili, kar preko spleta, da se izognete obisku fizičnih trgovin, potem obiščite spletno stran Biro. Zagotovo boste v pestri ponudbi različnih kartuš našli tudi tiste prave, ki ustrezajo vašemu tiskalniku.

Razvoj tehnologije nam je omogočil, da imamo tudi doma in ne samo na delovnem mestu naprave, kot so prenosni računalniki, tiskalniki in kartuše, ki nam močno olajšajo delo. Konkurenca na trgu pri prodaji kartuš je velika, zato so njihove cene ugodne in kot take sprejemljive za vsakogar izmed nas. Tako imamo tudi doma, v domači pisarni, na mizi računalnik in običajno tudi tiskalnik, za katerega potrebujemo kartuše. Kartuše za tiskalnike so potrošni material brez katerega žal ne gre, če imate doma ali v službi tiskalnik, ki ga redno uporabljate. V ponudbi spletne strani Biro lahko izbirate med kartušami za barvni ali črno-beli tisk. Črne kartuše za tiskalnik omogočajo, tiskanje približno 800 strani, barvne kartuše pa približno 300 strani. Običajni tiskalniki potrebujejo dve ali več kartuš, nekateri celo več kot pet. V spletni ponudbi biro.si najdete različne kartuše za tiskalnik ponudnikov kot so Canon, Fenix, Epson, HP in še mnoge druge.

Kaj sploh so kartuše?
Kartuše so odstranljiva naprava, ki se uporablja v tiskalniku in vsebuje črnilo (ali drugo barvilo), ki je potrebno za tiskanje na papir. Kartušam rečemo tudi tiskalni vložek, ki vsebuje enobarvno tekoče črnilo (enobarvna kartuša) ali več barv v ločenih komorah (večbarvna kartuša). V primeru večbarvnih kartuš se ob izčrpanosti ene barve zahteva zamenjavo celotne kartuše. Precej modelov tiskalnikov trenutno na trgu uporablja črno kartušo in večbarvno kartušo s tremi osnovnimi barvami (to so cian, magenta in rumena barva), vendar so zelo priljubljeni tudi tiskalniki, ki uporabljajo samo enobarvne kartuše. Kartuše so običajno sestavljene iz umetne snovi, enotnega bloka in tiskalne glave. Gre za napravo samo, ki izvaja razpršenje drobnih kapljic črnila, ki kasneje sestavljajo zahtevano besedilo na papirju.

kartuše

Kartuše – kako izbrati prave kartuše za tiskalnik, ki ga imate doma ali v pisarni?
Ker se kartuše za različne modele tiskalnikov med seboj precej razlikujejo, je pomembno, da ste pri nakupu pozorni na to, kater model tiskalnika imate in da zanj izberete primerne kartuše. Pomembno je da veste, da z izbiro kartuše istega proizvajalca kot je vaš tiskalnik, lahko zagotovite daljšo življenjsko dobo tiskalnika ter si zagotovite večjo količino natisnjenih strani. Zato še red nakupom preverite model in znamko tiskalnika, potem poiščite primerne kartuše zanj. Pred naročilom morate vedeti še, ali boste naročili samo črne kartuše ali barvne ali oboje. Ko imate vse potrebne podatke, enostavno obiščete spletno stran biro.si in si naročite kartuše na želeni naslov. Vsak nakup v omenjeni spletni trgovini nad 40 eur ima tudi brezplačno poštnino. Večkrat letno imajo tudi popuste, ki jih je vredno izkoristiti.

Kartuše – kako poteka njihova zamenjava?
Potem, ko ste na izbrani naslov prejeli naročeno kartušo ali več njih, je čas, da prazno kartušo zamenjate z novo. Preprosto odprete tiskalnik, odstranite prazno kartušo in jo zamenjate za novo. Če boste to počeli prvič ali če ste nesigurni v pravilnost postopka, potem vtipkajte model tiskalnika v spletni brskalnik in v video posnetku preverite, kako natančno poteka sama menjava kartuše pri modelu tiskalnika, ki ga imate doma ali v pisarni. Običajno gre za res zelo enostaven postopek, ki vam bo vzel le nekaj sekund časa. Po menjavi kartuše boste spet lahko brez težav in skrbi tiskali vse želene dokumente, ki jih potrebujete. Seveda, do trenutka, ko se bo kartuša spet izpraznila. No takrat pa boste že natančno vedeli, kaj in kako morate narediti, da jo boste hitro in uspešno zamenjali ter kje boste naročili kartuše.

Nedavne objave