Hujšanje – ko izguba kilogramov ne predstavlja več napora


Beseda hujšanje v marsikomu vzbudi odpor in strah. Velika večina ga namreč povezuje z prekomernim odrekanjem, stradanjem in slabo voljo. Toda kaj če vam povemo, da hujšanje ni tako zahtevno, kot si mnogi predstavljajo? Če smo pridobili vašo pozornost, potem nadaljujte z branjem. S pomočjo prehranskih strokovnjakov iz podjetja Nutrimentum lahko namreč hujšanje postane povsem prijetna pot do vašega želenega cilja. Za svoje kliente so pripravili individualiziran program ”Pomoč pri hujšanju”, ki je do bolj zdravega in vitalnega telesa pomagal že mnogim. Glavna prednost tega odličnega programa je prilagojenost vsakemu posamezniku, individualno sestavljen jedilnik z zdravimi in okusnimi obroki in podpora ter vzpodbuda strokovnjaka.

Če si tudi vi želite stopiti na pot do bolj zdrave telesne teže, se lahko vključite v preverjen program, ki vam ga ponuja Nutrimentum. Spoznali boste, da hujšanje ni nič strašnega, prenovljen program prehranjevanja pa boste brez dvoma vzljubili in ga z veseljem vključili v svoj vsakdan.

hujšanje

Hujšanje naj bo postopno

Glavna napaka, ki jo dela velika večina ljudi, ki se loteva hujšanja je zelo restriktivno odklanjanje določene, po njihovem mnenju nezdrave hrane. Če imate zelo radi čokolado in si jo v celoti prepovete, bo to na dolgi rok vodilo do slabe volje in nezadovoljstva. Slej ko prej bo prišlo do situacije, ko bo vaša potreba po tej priljubljeni sladici postala tako močna, da se ji ne boste mogli več upreti. Odšli boste v trgovino, kupili največjo čokoladno tablico in jo z veliko gotovostjo tudi celo pojedli. Sledila bo razočaranje nad sabo in slabo počutje, naslednji dan pa si boste ponovno prepovedali cel kup živil in zapadli v začaran krog stradanja in prenajedanja. Pa je to rešitev? Zagotovo ne, saj ne vodi do zdravega odnosa do svojega telesa.

S pravilnim pristopom in podporo lahko dosežete dolgotrajne spremembe, zdrav način življenja pa postane vaš vsakdan. Če je hujšanje še nekoč temeljilo predvsem na strogih dijetah, z naslovnic revij pa so v nas silili najrazličnejši načini ‘potencialno’ zdravega načina prehranjevanja, pa danes temu ni več tako. Strokovnjaki in prehranski svetovalci so namreč ugotovili, da se hujšanje začne v naši glavi. Če imamo občutek, da se pri tem ne omejujete pretirano (da, tudi tisto vam ljubo čokolado si lahko privoščite v zmernih količinah), vam proces hujšanja ne bo predstavljal nobene večje težave. Tekom procesa hujšanja je tako danes ‘dovoljeno’ uživanje v okusni hrani, ki je poleg tega še zdrava, prepovedane pa niso niti občasne male pregrehe, ki pa veljajo za posladek duši in srcu. Tak pristop imajo tudi prehranski svetovalci pri Nutrimentum. Uspeh njihove metode pa se kaže predvsem v zadovoljnih in zdravih klientih.

Kdo naj se odloči za program ”Pomoč pri hujšanju”?

Za hujšanje s pomočjo strokovnjaka in pod strokovnim nadzorom se lahko odloči vsak, ki si tako ali drugače želi korenito spremeniti svoj dosedanji način življenja in tako stopiti na pot do bolj zdravega in vitalnega telesa ter boljšega počutja. Pravi kandidat za program ste:

  • vsi tisti, ki trpite za povišano telesno maso, debelostjo ali prekomerno količino maščobnega tkiva,
  • tisti, ki bi radi shujšali na zdrav način, uvedli zdrave prehranjevalne navade v svoje vsakdanje življenje inželeno maso tudi ohranili,
  • imate občutek, da ste se ujeli v začaran krog dijet, ki ne delujejo in bi želeli poizkusiti  metodo, ki je zares učinkovita,
  • si želite hujšanja ob strokovni podpori in s pomočjo preverjenega pristopa,
  • si želite v spremembo vložiti trud, čas in voljo.

hujšanje 1

V različnih raziskavah so dokazali, da je hujšanje ob pomoči strokovnjaka tudi veliko bolj uspešno, saj redni nadzori in pomoč pri razreševanju najrazličnejših dilem vodijo v veliko boljše rezultate. Ko pridobite dovolj znanja o zdravem načinu prehranjevanja, dodatno voljo in zagon, pa lahko nadaljujete tudi sami, na strokovnjaka pa se obrnete le še občasno.

3 postulati podjetja Nutrimentum

V podjetju Nutrimentum so zasnovali poseben program hujšanja, ki temelji na treh ključnih postulatih, ki se jih pri svojem delu strogo držijo:

  1. Strokovnost in podpora: do želenega cilja vam bo ves čas pomagal strokovnjak, ki vas bo tudi podpiral in bodril. S skupnimi močmi in znanjem smo močnejši!
  2. Nasveti brez olepšavanja: pozabite na prazne obljube in zavajanja, saj vas bodo prehranski strokovnjaki seznanili le z realnimi dejstvi, ki prinašajo uuspeh.
  3. Zdravje na prvem mestu: vse metode hujšanja in svetovanja, ki jih izvajajo so znanstveno dokazana in popolnoma varna za vaše zdravje. Fokus ni na hitri izgubi kilogramov, pač pa na spremembi življenjskega sloga.

Zdrav odnos do svojega telesa

Zavedati pa se je potrebno, da kljub strokovni pomoči, večji del hujšanja in sprememb leži na vas. Zgolj z veliko volje, truda in potrežljivosti boste lahko dosegli zastavljene cilje. Ključno pri tem je, da se zavedate, da bodo nastopili tudi težki trenutki, morda tehtnica ne bo pokazala številke, ki ste si jo zamislili ali pa bi si želeli hitrejšega rezultata. Glavno pri tem je, da ne obupate, saj hujšanje ni tek na kratke proge, ampak gre za pomembno odločitev za drugačen in bolj zdrav način življenja. Ko boste opazili pozitivne spremembe na svojem telesu in zdravju, boste nove zdrave navade zagotovo z veseljem prenesli tudi v svoj vsakdan in se jih vestno držali.

Nedavne objave