Golte vabijo v vseh letnih časih


Topli spomladanski dnevi se bodo kmalu prelevili v poletne dni. Tudi vi iščete ideje, kako jih najbolje izkoristiti? Za vse, ki imate radi naravo, obožujete sprehode ter radi izbirate med različnimi športnimi aktivnostmi predlagamo, da se napotite na obisk na Golte. Jih že poznate?

Kje se nahajajo Golte?

Golte so planota na vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp, ki prepričajo vse starostne skupine v prav vseh letnih časih. Golte so urejene in zavarovane kot krajinski park, kar že nakazuje na njihov pomen tudi v smislu ohranjanja narave, ki je tu na voljo v presežkih. Razgiban teren in naravne lepote tu prepričajo tudi tiste najbolj kritične. Na voljo so številne poti za pohodnike, jezero ter skriti naravni kotički, ki kar sami vabijo, da jih poiščete in odkrijte – na naravi prijazen način seveda.

golte
Narava vabi v vseh letnih časih.

Kaj lahko počnem pozimi?

Smučišče Golte zajema 50 hektarjev narave, za ljubitelje smučanja pa je na voljo 12 kilometrov smučarskih prog. Nanje vas pripelje 7 naprav (nihalka, sedežnice, vlečnice ter poligon s tekočim trakom), da boste lahko kar se da hitro ponovno na začetku bele strmine.

V zimskem času tako nudijo možnost za potešitev želja ljubiteljev belih strmin, pri čemer so Golte večkrat nagrajeno srednje veliko smučišče. Prav zato ne bodite presenečeni, da so še vedno tako priljubljena izbira skozi celotno zimsko sezono. Tu boste lahko počeli vse – smučišče namreč nudi možnost smučanja, deskanja, sankanja pa tudi turnega smučanja.

smučanje golte
Ljubitelji belih strmin ne boste razočarani.

Kaj pa v ostalih letnih časih, ko snega ni?

V spomladanskem, poletnem in jesenskem času Golte prepričajo ljubitelje pohodništva, kolesarstva, adrenalina, na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji kulinarike, jamarstva pa tudi adrenalinskih športov. Golte zagotavljajo širok nabor možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, v objemu narave, predvsem pa miru. Prav zato je to priljubljena destinacija za prav vse letne čase, predvsem pa je potrebno poudariti, da je to destinacija za vse starostne skupine.

Najpogosteje se posamezniki bojijo, da niso dovolj športno pripravljeni za aktivno preživljanje časa. Naj vas takoj pomirimo, da ni tako. Golte namreč priložnosti zagotavljajo prav vsem – tudi najmlajšim v vozičkih oziroma nosilkah. Izpostavljanje sončnim žarkom in gneča na plaži za vse več posameznikov postajajo nočna mora in ne miren dopust. Da bo vaš dopust spet dopust, izstopite iz znanih tirnic ter morsko obalo vsaj enkrat poskusite zamenjati za nekaj novega, vam neznanega. Prepričani smo, da boste izredno zadovoljni, predvsem pa po zaključku dopusta za spremembo spočiti.

Planota ponuja širok nabor enostavnih pohodov, med njimi je kratka pot Boskovec, ki jo boste prehodili v približno eni uri in pol. Pot enostavno opravijo tudi otroci, starejši od 4 let. Ker je pot dobro označena, je primerna za prav vse – tudi tiste, ki se na tako pot odpravljate prvič. Seveda pa ne pozabite na primerno pohodniško opremo, pred pohodom pa preverite tudi vremensko napoved in njej prilagodite svojo pohodniško opremo.

pohodništvo golte
Ne pozabite na primerno pohodniško opremo

Enostavne pohodniške poti, ki zahtevajo običajno pohodniško opremo, so še: pot po Golteh, Medvedjak, Zajčkov pot, Medvedova in Gamsova pot pa tudi Pot divjega petelina. Vse poti so kratke in vam ne bodo vzele več kot 3 ure. Vam in vaši družini ter prijateljem pa bodo dale nepozabne spomine, ki jih boste s sabo nosili vse življenje. Prepričani smo v to.

Pa ljubitelji adrenalina, se sprašujete? Da, tudi za vas so tu odprte vse možnosti. Za vse neustrašne ljubitelje zračnih izzivov, predvsem pa tiste, ki se ne bojite višine, je na voljo 200 metrov dolg zipline, pa tudi skok s padalom. Za ljubitelje plezanja je na voljo umetna plezalna stena, za vse, ki se radi skrijete v globine zemlje. pa so tu na voljo vstopi v različne jame (le prej se povežite s tamkajšnjimi jamarskimi društvi). Ljubitelji kolesarstva se lahko podate na kolesarske poti različnih težavnostnih stopenj, pri tem k aktivnosti spodbujamo tudi tiste, ki morda menite, da nimate dovolj kondicije – z najemom e-kolesa lahko namreč svoje delo vsaj malo olajšate ter se z dopusta vrnete kondicijsko bolj pripravljeni. Super, kajne? Za tiste najbolj pogumne pa priporočamo še Buschcraft – gre za poskus preživetja v naravi, kjer sami netite ogenj, iščete in nabirate plodove narave ter preizkusite svoje meje. Ste dovolj pogumni?

Kaj pa namestitve?

Priljubljena turistična točka to dokazuje tudi s širokim naborom nastanitvenih kapacitet, ki zagotavljajo miren spanec ter popolno sprostitev. Priporočamo vam bivanje v apartmajih, kjer boste dosegli pravo družinsko intimo ter s pomočjo panoramske nihalke dosegli prav vse kotičke tega prekrasnega območja. Za vse, ki uživate v vodnih radostih in načinih sprostitve, poiščite možnosti wellnessa, ki bo dodatno napolnil vaše baterije. Sodobno opremljeni apartmaji pa bodo zagotovo poskrbeli za dober in kakovosten spanec in občutek domačnosti – ker si zaslužite.

Nedavne objave