fasade

Fasade so varovalo in ogledalo vaše stavbe

Fasade so obleka vsake stavbe, ki jo nosi. Brez fasade je stavba dobesedno gola, kar pomeni, da ni zaščite niti proti mrazu niti proti vročini. S tem pa tudi ne ljudje v njej. Če hočete imeti toplo stavbo, ki porabi malo ali nič energije za ogrevanje, ker toplega zraka ne spusti iz hiše, poglejte tole povezavo www.mojfasader.si, kjer najdete prave mojstre, katerih ljubezen so ravne odlične, kakovostne ter najboljše fasade za stavbe. Bistvo obleke za vašo stavbo je tudi to, da je estetska in privlači poglede. Tako boste na svojo hišo ali poslovno stavbo zelo ponosni in boste z veseljem povedali, da živite ali poslujete  v njej. To je pomembno za vaše goste in stranke ter poslovne partnerje, ki vas bodo zaradi tega bolj  cenili.

Starejši objekti in fasade

Fasade na starejših objektih so ponavadi izjemno neučinkovite ali pa jih sploh ni. Da ne govorimo o tem, da objekti niso izolirani. Najbolje je, da se naročite na brezplačno energijsko svetovanje. Mojster bo pregledal vaš objekt in vam svetoval, kaj narediti, da bo vaša stavba bolj energijsko učinkovita. Pri tem seveda igra ključno vlogo tudi fasada.

fasade

Po obnovi in namestitvi novodobne energijsko učinkovite fasade boste prihranili veliko denarja za ogrevanje vašega objekta. Če gre za klasično, štiri člansko hišo, to na letni ravni pomeni tudi okoli 15 tisoč evrov prihranka, če se ogrevate na klasičen način s centralnim ogrevanjem na lesno biomaso. Če pa se ogrevate na olje, potem je ta prihranek še bistveno večji.

Če si boste omislili še lastno sončno elektrarno ter ogrevanje na toplotno črpalko, praktično ne boste plačali ničesar več za ogrevanje. Pri tem pa seveda ne smete pozabiti na izolacijo podstrešja ter menjavo starih oken in vrat za nova, ki imajo termopan stekla, ki ne izpuščajo toplote iz objekta. Na ta način si lahko bistveno izboljšate bivalne pogoje v stavbi.

Tisti, ki so obnovo stare hipe naredili pravijo, da je ta čas, ko se obnavlja fasada in se izdeluje izolacija ter na novo napeljuje instalacije sicer res treba  potrpeti v prahu, hrupu in tem, da prostorov ne morete uporabljati. Vendar se kasneje to res splača in edino, kar jim je žal je to, da se prenove niso lotili že prej.

Fasada na novogradnji

Fasade na novogradnjah so skrbno načrtovane od samega začetka. Sodobna fasada je izdelana iz najkakovostnejših materialov, ki dihajo, pa vendar so odporni tako na vročino kot na vlago ter mrzlo vreme. Tako pozimi ne pustijo, da odide toplota iz stanovanja in poleti ne dovolijo, da bo vročina vdrla v hišo, kar pomeni prijetno bivanje za vse, ki so v tej stavbi.

Zunanji izgled fasad

Fasade morajo biti estetske. Običajno se prilagodijo urbani okolici, v kateri je stavba, še posebej to velja za tista mestna in vaška središča, ki so zaščitena in zgodovinsko pomembna. Ne more biti neka moderna stavba med stavbami iz prejšnjih stoletij. Lahko je, vendar občina ne dovoli, da izgleda drugače kot ostale stavbe.

Fasade na individualnih hišah so v večini primerov odobrene razen v posebnih primerih, kjer se tudi zahteva določen izgled. Zato se fasada lahko naredi po vašem okusu. Izberete barve, ki so vam všeč in kombinacijo lesa ter ostalih materialov v tistih barvah, ki so vam najljubše.

Za ta namen vam bodo mojstri na podlagi fotografije vašega objekta izdelali brezplačno barvno študijo, ki bo njihov predlog. Ena študija bo gotovo na vašo zahtevo z vašimi željami. Potem boste že vnaprej vedeli, kako bo vaša stavba po obnovi zgledala in se boste lahko odločili, da je to res tisto pravo, kar si želite. Če nimate predstave in se kar naredi fasada, potem je že prepozno, če z izgledom ne boste zadovoljni. Tako se že vnaprej lahko veselite, kako super bo vaša stavba zgledala. Nanjo boste res ponosni.