Delo na domu in njegovih 5 prednosti


Delo na domu je izraz, ki ga še nekaj desetletij nazaj niso poznali, danes pa se z njim spogleduje vse več ljudi. Idejo za članek smo črpali s spletne strani https://www.tomazgorec.si/delo-na-domu/ , kjer smo odkrili toliko idej, da smo se začne spraševati, ali bi svoj osemurni delovnik v pisarni zamenjali za delo iz udobja lastnega doma, ter si tako privoščili nekoliko več fleksibilnosti, svobode in morebiti tudi večjega zaslužka. Če se tudi vi spogledujete s to idejo, si preberite katere prednosti predstavlja opravljanje dela na domu.

Delo na domu vam omogoča, da postanete gospodar svojega časa

Možnost razporejanja lastnega časa in obveznosti je zagotovo glavni razlog, da se vse več ljudi odloča za delo na domu. Zavedati se moramo namreč, da je življenjski tempo milenijca v 21. stoletju bistveno hitrejši, kakor je bil vsakdanji tempo naših staršev in starih staršev še nekaj, ne tako daljnih desetletij nazaj. Tako, se danes marsikdo znajde v začaranem krogu vsakodnevnih obveznosti, iz katerega ne more ali ne zna pobegniti.

Če se odločite za opravljanje dela od doma, to sicer ne pomeni, da boste kar naenkrat imeli dnevno 12 ur prostega časa. Če želite uspešno opravljati delo na domu, boste morali določeno število ur v dnevu nameniti delovnim obveznostim. Toda te obveznosti, si lahko razporedite preko celega dne. Z delom lahko začnete že zelo zgodaj zjutraj, ali pa se odločite, da boste delovne obveznosti opravljali v večernih urah. Bistveno je, da si lahko sami razporedite delovne obveznosti. To, vam bo prineslo boljši občutek nadzora nad lastnim življenjem in dodatno zadovoljstvo, saj boste stvari, ki ste si jih že dolgo časa želeli poskusiti, končno lahko tudi naredili in ne le iskali izgovorov, zakaj nikoli nimate časa.

Z delom od doma lažje usklajujete službene in družinske obveznosti ter prosti čas

Delo na domu, pa vam ne omogoča le lažjega razporejanja obveznosti za vaše lastno osebnostno udejstvovanje, olajša vam tudi usklajevanje delovnih in družinskih obveznosti, kar je zagotovo njegova največja prednost.

Če se boste dobro organizirali, boste lahko več časa aktivno preživeli s svojimi otroki in tako z njimi spletli še dodatno vez. Vsako jutro, boste lahko kot družina pojedli zajtrk, pospremili svoje otroke do šole, jih pričakali, ko se bodo iz nje vrnili, skupaj z njimi skuhali kosilo … Nikoli več, ne boste zamudili njihovega nastopa v šoli, ker bi vam šef v službi naložil dodatno delo. Priložnosti je nešteto, saj če opravljate delo na domu, veliko časa prihranite že s tem, da se vam ni treba voziti v službo in iz nje.

Čas, ki ga boste lahko dodatno podarili otrokom je neprecenljiv in zagotavljamo vam, da odločitve, da začnete z delom od doma in tako družino postavite na prvo mesto, ne boste nikoli obžalovali. S tem, namreč dosežete, da niste tujec v lastni družini, hkrati pa se lahko tudi karierno udejstvujete.

Uredite se lahko po svojem okusu

Vsak od nas ima dneve, ko se želi urediti naravnost za na rdečo preprogo, ter dneve, ko bi ves dan ostal v pižami in se sploh ne bi pogledal v ogledalo. Delo na domu s seboj prinese tudi to, da se vam ne bo treba vsakodnevno obremenjevati, kako bi se uredili.

Ko si želite izgledati urejeni, se uredite, ko pa pridejo dnevi lenobe, pa se lahko brez slabe vesti po hiši sprehajate v razvlečeni trenirki in vas nihče ne bo obsojal.

Vseeno, pa vam svetujemo, da delo od doma ne bo postalo izgovor za to, da se vam ni treba več urejati. Jutranje urejanje v vaš vsakdanjik namreč prinese rutino in občutek nadzora, zato boste veliko bolj produktivni, če se boste zjutraj uredili, pa čeprav vas bo v celem dnevu poleg domačih videl le poštar. To ne pomeni, da morate na sebi imeti kravato ali popolno narejen make up. Čista in lepa oblačila, urejena pričeska in nekaj maskare že naredi čudež, da se v svoji koži počutite bolje, kar vam prinese dodaten zagon in motivacijo za delo.

Končno lahko uresničite svojo željo po potovanju

Delo na domu vam končno lahko uresniči dolgoletno željo po daljših potovanjih v eksotične dežele, ki jih do zdaj niste morali uresničiti, saj v službi niste dobili dovolj dopusta. Če delate od doma, lahko delate tudi iz kateregakoli konca sveta, saj lahko računalnik vedno vzamete s seboj. S kančkom organizacije, odločnosti in prilagajanja vam bo delo in potovanja uspelo združiti brez večjih težav.

Delate lahko točno to, kar vas veseli

Tomaž Gorec je na svojem blogu pred časom napisal članek z mnogimi idejami, kaj vse lahko opravljate od doma. Čeprav si marsikdo predstavlja, da je delo na domu primerno le za novinarje in pisce različnih člankov, se moti. Delo na domu ponuja različne možnosti dela, zato imate končno priložnost, da delate to, kar vas res veseli. Vaša naloga je le, da globoko v sebi premislite, kaj vas res veseli in osrečuje, ter nato pomislite, kako bi svoje sanje lahko prenesli v delo in zaslužek. Za še več idej in navdiha pa vam v branje priporočamo zgoraj omenjeni članek Tomaža Gorca.

Nedavne objave