Black friday 2020


Še malo in tukaj bo Black friday 2020 oziroma črni petek. To je dan, ko imajo v trgovinah velike popuste in akcije. Znan je po tem, da gredo vsi ljudje v trgovine in veliko nakupujejo. Ta trend je prišel k nam iz Amerike. Nekateri bomo za Black Friday 2020 raje uživali doma oziroma brskali po spletnih trgovinah, medtem ko eni se bomo pa gužvali po trgovinah.  Mene osebno gneče precej ne privabljajo, medtem ko nekateri ljudje pa uživajo v tem.  Black Friday 2020 je sploh aktualen za ženski spol, saj naj bi one več zapravljale po trgovinah, ker si rade privoščijo kaj novega.

black friday

Popusti so pa tudi na spletnih trgovinah. Če nakupujemo preko spletnih trgovin, se izognemo vsej gužvi po trgovinah, kar nam prihrani veliko časa in tudi živcev. Edina razlika je, da pri spletnem nakupovanju moramo ponavadi plačati poštnino. Odvisno od vsake trgovine. Nekatere imajo trik, da če zapraviš recimo več kot 100€ na njihovi strani, imaš potem brezplačno poštnino. Seveda pa je količina izdelkov pa omejena tako kot v navadnih trgovinah, zato moramo naročiti izdelke, ki jih želimo čim prej, da nam jih ne zmanjka. Zanimive so tudi akcije kupiš 2, dobiš 3.  Trgovine imajo veliko trikov, kako bodo prepričale kupce v nakup in imele pri tem dobiček.

Nekatere trgovine pa black friday dobro izkoristijo. To naredijo tako, da nekaj dni pred akcijo black friday povečajo cene produktom, potem pa jih na črni petek ponastavijo nazaj na normlano, ljudje pa mislimo, da so produkti dejansko cenejši. Saj veste, tudi trgovine morajo imeti profit. Najslabše je pa to, da ljudje mislimo, da bomo prišparali pri nakupu, v resnici je pa ravno obratno. No na ta dan se zapravljajo velike količine denarja.

Črni petek se približuje, tako, da lahko počasi pripravimo spisek stvari, katere nameravamo nakupovati. V katero trgovino pa boste na črni petek 2020 najprej zavili vi?

Nedavne objave