bencinska kosilnica

Bencinska kosilnica za vrhunske rezultate na vaši zelenici

Vsak lastnik zelenice, ki se bohoti okoli njegove hiše si želi, da bi bila ta vedno urejena. Kot odličen pripomoček pri doseganju tega cilja pa se izkaže bencinska kosilnica. S pomočjo tega zmogljivega orodja boste lahko do potankosti uredili okolico vašega doma. Bencinska kosilnica pa se odlično izkaže tudi pri urejanju vrtov in sadovnjakov. Prednost sodobnih kosilnic na bencin je tudi prisotnost številnih priročnih funkcij – poleg košnje še mulčenje in pa možnost stranskega izmeta ali koša za travo. Vse bolj priljubljene pa so tudi samohodne bencinske kosilnice, saj omogočajo košnjo z veliko manj napora. Vaša naloga je le, da jo usmerjate in sproti prilagajate hitrost ter s tem moč košnje trave.

bencinska kosilnica

Kaj vse vam omogoča bencinska kosilnica

Glavna prednost kosilnic na bencin je zagotovo veliko bolj enostavna košnja, ki jo opravite hitreje in bolj učinkovito. Tako boste lahko čas, ki bi ga sicer preživeli ob delu na vrtu, raje porabili za druženje s svojimi najdražjimi. Ob tem pa seveda opazovali svojo prekrasno zelenico.

Na trgu obstaja zelo veliko različnih bencinskih kosilnic,  od tistih osnovnih modelov, pa vse do pravih vrtnih mojstric. Poleg samostojne košnje, lahko poljubno nastavljate njeno hitrost in delo v popolnosti prilagodite sebi in svojim željam. Pokošeno travo lahko zbirajo v namenski koš ali pa jo mulijo. Gre za postopek, pri katerem bencinska kosilnica pokošeno travo meče nazaj na površino. Ta trava pa vsebuje veliko hranljivih snovi, ki bodo obogatile zemljo na vašem vru. Posledično bo tudi izgled veliko lepši, saj bo na novo zrasla trava bolj zdrava in bujna.

Priročni nasveti

Bencinska kosilnica je izredno zanesljiv in vzdržljiv pripomoček za delo na vašem vrtu. Upravljate jo lahko zelo preprosto, delo pa z njeno pomočjo hitro zaključite. Vse kosilnice te vrste delujejo na bencinski motor, Zato morate biti pazljivi in poskrbeti, da imate vedno na voljo nekaj goriva. Sicer delo z njo ne bo mogoče.

Prav tako pa je potrebno redno skrbeti tudi za druge vitalne dele te naprave. Zelo pomembno je, da ima kosilnica vedno na voljo zadostno količino olja. Le z rednim vzdrževanjem bo bencinska kosilnica dovolj dobro opravljala svojo funkcijo, vi pa boste z njo maksimalno zadovoljni.

Za kar najlepšo zelenico pa seveda zgolj košnja ne bo dovolj. Če res želite, da vaš vrt izstopa, potem morate  travo kositi redno in jo v sušnih dneh tudi zalivati. Le tako bo namreč uspešno rasla in privabljala poglede mimoidočih.  Še ena odlična funkcija, ki jo premore ta vsestranski pripomoček, je možnost prilagodljive višine košnje. To pomeni, da lahko vsakič znova poskrbite, da bo trava pristrižena ravno toliko, kot vam je najbolj všeč.

Če še niste lastnik svoje bencinske kosilnice in si želite lepo urejene trave, si jo čim hitreje omislite. Namesto vas bo opravljala veliko in zahtevno delo, vi pa boste lahko uživali v končnem rezultatu. Vi jo boste le nežno vodili, ona pa bo z visoko travo opravila hitro in zanesljivo. Olajšajte si svoje delo in čas, ki vam bo kosilnica prihranila raje namenite trenutkom, ki jih imate lahko samo zase in svoje najbližje. Ker si zaslužite.