Avstralska družina našla pitona v kopalnici

Avstralska družina je preživljala prijetno popoldne, ko so odkrili, da se je v njihovo kopalnico zatekel ogromen piton, težak vsaj 40 kilogramov.

Piton se je zatekel v bližino pralnega stroja. Verjetno je prišel v kopalnico zato, ker je iskal hladen prostor, kjer se bo lahko ohladil. V Avstraliji je trenutno poletje in imajo zelo visoke temperature. Vroče vreme ne moti le ljudi, temveč tudi živali.

V zadnjih dneh prihaja do več srečanj med kačami in ljudmi v hišah. Kače se zatečejo v hladne prostore hiše, ker iščejo prostor kjer bi se ohladila ali pa jih pritegne hrana, ki jo ljudje zavržejo.

Družina je sprva nameravala sama odstraniti kača, vendar ko se opazili kako je velika, so raje poklicali strokovnjaka.

piton

Charlie Bear, izkušeni lovilec kač, je skupaj s sodelavcem prihitel na pomoč. Kača je bila dolga več kot šest metrov in je bila težka 40 kilogramov. Trije so se kar nekaj časa mučili, da so jo lahko izvlekli ven iz kopalnice.

Težav še ni bilo konec, ko so jo odstranili iz hiše. Sprva je Bear poskušal kačo pospraviti v vrečko, katero sicer uporablja za shranjevanje in transportiranje kač, vendar je bil piton za njo prevelik.

Na koncu so morali kača zaviti v odejo in jo naložili v Bearov avto, ker je bila prevelika za vse drugo. Kačo so odpeljali nazaj v divjino, daleč stran od ljudi, kjer bo lahko v miru živela, brez motenj.

Ker se hiše vse bolj gradijo tudi na območjih na katerih tradicionalno živijo kače, prihaja do vedno več srečanj. Ne pomaga tudi, da Avstralijo doživlja vroče poletje, zaradi katerega kače aktivno iščejo hladne prostore.

Pitoni večinoma niso preveč nevarni in napadi na ljudi so redki. Seveda pa predstavljajo večjo nevarnost za majhne otroke in hišne ljubljenčke. Ker se pitoni zatekajo v urbana naselja obstaja tudi nevarnost, da jih povozijo avtomobili.