Polaganje vinila

Polaganje vinila na različne načine

Vinilna tla so odličen način, da spremenite videz sobe, ne da bi porabili preveč denarja. Polaganje je enostavno in hitro, zato je odlična možnost za nekoga, ki nima veliko časa z urejanjem doma.

Koliko stane polaganje

Koliko stane polaganje vinila in koliko boste odšteli? To so vprašanja, ki si jih večina postavlja in mi smo za vas pripravili informativne cene, ki smo jih zbrali na osnovi izvedenih projektov naključnih strank.

Polaganje vinila

Polaganje vinila z lepilom

Vinilne talne obloge so cenovno ugodne in zelo trpežne. Predvsem pa so enostavne za vzdrževanje. Vinil lepimo izključno na zelo gladko površino. Za takšno podlago je treba tla predhodno poravnati z izravnalno maso.

Ker je lepljenje enostavno in hitro, lahko tla začete takoj uporabljati. Cene polaganja se obračunavajo na kvadratni meter. Ne pozabite, da se cene razlikujejo in so odvisne od odvisne od zahtevnosti priprave podlage, uporabljenih materialov in površine lepljenja. Za polaganje vinila z lepilom boste odšteli približno 12,00 €/m2 brez DDV.

Polaganje vinila – prednosti

Polaganje je zelo enostavno, zato se tega lahko lotite sami. Vseeno pa vam svetujemo, da za polaganje vinila izberete strokovnjake na tem področju. Vinil je produkt, ki je vsestransko uporaben in primeren za prav vse bivalne prostore.

Velika prednost je tudi estetski videz. V vsakem prostoru dopolnijo čudovit dizajn. Izberete jih lahko v številnih barvah, vzorcih in teksturah. Verjamemo, da boste zagotovo našli takšen vinil, ki se bo podal vašemu domu in ustrezal vašim željam.

Polaganje vinila je tudi primerno za dom, kjer bivajo majhni otroci in hišni ljubljenčki. Ti velikokrat poskrbijo, da so tla mokra. Izberete lahko vodoodporni vinil in vsa skrb, da boste imeli uničena tla, postane takoj odveč, mar ne? Pri vodoodpornem vinilu tekočine ostanejo na površini in se ne vpijajo v oblogo.

Vinil ima še eno prednost. Je mehkejša podlaga in zato je bolj udoben in prijazen vašim nogam, kot na primer kamen ali ploščice. Dokazano je tudi, da je vinil vzdržljiv predvsem pa trajen. Trajnost vinila je izjemna lastnost. Izjemno odporen je proti udarcem in praskam. Tudi vzdrževanje vinila ni težko. Če ga pravilno vzdržujete vam lahko služi tudi do 20 let, ali več.

Vsi vemo, da imamo ob hitrem tempu življenja malo časa in preprosto vzdrževanje je prava loterija za vsako gospodinjo. Če tla redno pometete ali posesate in pobrišete, je to tudi vse, kar je treba narediti. Preprosto mar ne? Vinil in njegovo polaganje je cenovno dostopen in za vsak žep. Torej je cenovno blizu širšemu krogu uporabnikov. Kar pa ne velja za druge talne obloge.

Polaganje vinila je lahko v različnih stilih

Priljubljenost vinila s sodobnimi vzorci iz dneva v dan narašča.  Trg ponuja veliko možnosti in izberete lahko različne vzorce, barve in imitacije. Seveda je najbolj pogosta izbira vinila v imitaciji lesa, potem betona in na koncu kamna. Polaganje vinila pomeni vodoodpornost, zato nanj ne vplivajo dejavniki, ki povzročajo poškodbe, kot so madeži ali plesen. Brez skrbi se polaganje vinila vrši tudi v kuhinji ali kopalnici. Vinil vam bo z izbrano imitacijo dodal eleganco in tako boste z različnimi dekorji poskrbeli za popestritev prostora.

Polaganje vinila z lepljenjem

Polaganje vinila z lepilom ima veliko prednosti. Prva je ta, da z lepljenjem učinkovito preprečite vdor vode. Pred takšnim polaganjem je tlake treba zgladiti, vsaj na 3 mm. Šele nato se lepijo plošče druga ob drugo. Na koncu je treba tla tudi povaljati s težkim valjem. Imate talno gretje? Nič hudega. Polaganje vinila na ta omogoča izredno dobro toplotno prevodnost. Pomembno je le, da temperatura, kjer je položen vinil, ne presega 25 °C.

V zadnjih 30 letih so se tehnike obdelovanja vinilnih plošč zelo spremenila. Včasih je vinil res veljal za cenen material, ki je bil zelo dovzeten na poškodbe in ni bil vzdržljiv. Danes pa polaganje vinila močno uspešno konkurira z drugimi klasičnimi talnimi oblogami, kot na primer parket.

Pestra paleta barv in različne imitacije, vzdržljivost in dolga življenjska doba ob pravilnem vzdrževanju, vas bo presenetila. Slab vtis o preveč slabem vinilu je danes samo še preteklost. Danes polaganje vinila pomeni moderen in trendovski način dekorja, ki se poda v vsak dom.